Lunchlezing: Een muzisch perspectief op complexiteit (een evenement is geweest)

15-05-2019

Binnen de Hogeschool Utrecht is een netwerk van ruim 40 docenten en onderzoekers actief met het thema complexiteit. De leden van dit netwerk hebben in de bundel ‘Bewegen in complexiteit' beschreven hoe zij dit doen. Deze bundel is onlangs aangeboden aan het CVB en de directeuren van de vier kenniscentra van de Hogeschool Utrecht. Tijdens de lunchlezing worden de perspectieven uit de bundel verweven met een muzisch perspectief op complexiteit.

Het muzische perspectief

Het ‘muzisch perspectief’ vindt grondslag in de kunsten. Hierin spelen makerschap en maakprocessen een grote rol. Het gaat om een andere oriëntatie, anders kijken, ruimte maken voor professionals, interventies doen in vaste patronen en anders samenwerken. Kenmerkende aspecten zijn: Iets nieuws. Het was er eerst nog niet. Scheppend. Intrinsiek gemotiveerd. Geen direct nut. Betekenis in zichzelf en als zichzelf. De zinnen, zintuigen beroerend. Vervoering. Geraakt worden. Opvoering.

Sprekers

De lunchlezing wordt verzorgd door Bart van Rosmalen, lector Kunst en Professionalisering (HKU), en Daan Andriessen, lector Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek (HU).

Datum: woensdag 15 mei 2019
Tijd: 12.00 - 13.30 uur
Locatie: Padualaan 99, Utrecht Science Park, Utrecht
Zaal: Theaterzaal, 0.118

Aanmelden

Benieuwd hoe de perspectieven uit het boek Bewegen in complexiteit verweven kunnen worden met een muzisch perspectief? Neem je eigen broodje mee en kom naar de lunchlezing op woensdag 15 mei.

Meld je aan via: lunchlezing@hu.nl.