Evaluatieonderzoek U-talent College

Looptijd: september 2017 - september 2019
Betrokken lector: Elwin Savelsbergh
Betrokken onderzoeker: Yvette Sol

De Hogeschool Utrecht biedt, samen met partnerscholen in de regio, sinds september 2017 een verrijkingsprogramma voor getalenteerde bèta-leerlingen in 4- en 5-havo: het U-Talent College. De bedoeling van dit programma is om de interesse en kennis van de deelnemers te verdiepen, om hen beter voor te bereiden op bèta- en technische studies in het HBO, en om hen zicht te bieden op aansluitende beroepsmogelijkheden.

De 25 U-Talent leerlingen volgen een aangepast programma op de eigen school en komen ongeveer één dag in de maand naar de Hogeschool Utrecht voor verdiepende workshops en voor het afsluitende U-Talent Project.

Op verzoek van de U-Talent projectleiding onderzoekt het lectoraat de effecten van het programma op interesse, zelfbeeld en beroepsoriëntatie. Daarnaast evalueren we de aansluiting op de verwachtingen en de tevredenheid van de deelnemers over het programma. In de loop van anderhalf jaar worden deelnemers drie keer bevraagd. Uitkomsten worden regelmatig teruggekoppeld naar de projectleiding van het U-talent College.

Didactiek van het Bèta- en Technologieonderwijs

Lessituatie Padualaan 97 Over het lectoraat