dr. Reint Jan Renes

Terug naar onderzoekers portret Reint Jan Renes
Functie: Lector
Lectoraat: Crossmediale communicatie in het publieke domein
Contact:

E-mail: reintjan.renes@hu.nl

Telefoon: 06-18498724

Volg op:

Dr. Reint Jan Renes (1970) is per 1 september 2011 benoemd tot lector binnen het Lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein. Hij studeerde Sociale & Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht en promoveerde in de Sociale Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Tot voor kort werkte hij als universitair hoofddocent bij de vakgroep Communicatiewetenschap van de Wageningen Universiteit. Hij heeft tevens als projectleider in diverse toegepaste projecten concreet werk gemaakt van het toepassingsgericht ontwikkelen en inzetten van wetenschappelijke onderzoeksresultaten, en laat dit ook in recente publicaties zien. Daarnaast heeft hij ervaring als wetenschappelijk adviseur in diverse commissies.

Reint Jan is gespecialiseerd in onderzoek naar (gezondheid)communicatie en gedragsverandering. Zijn onderzoek omvat onder andere kwantitatieve en kwalitatieve studies naar determinanten van effectieve (crossmediale) communicatie, theoriegebruik binnen Nederlandse leefstijl campagnes, de werking en effectiviteit van gedragsgerichte interventies en de acceptatie van voedselinnovaties door consumenten.

Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein

Onderzoekers publab

Over het lectoraat

@ReintJanRenes