Bregje Spaans

Terug naar onderzoekers Bregje Spaans
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Jeugd
Contact:

E-mail: bregje.spaans@hu.nl

Telefoon: 06-14215606

Volg op:

Bregje Spaans studeerde Culturele Antropologie aan de Universiteit van Utrecht met als specialisatie reproductieve rechten van vrouwen. Na het afronden van haar studie heeft ze onder andere bij Solidaridad en Forum gewerkt voor ze aan de slag ging als begeleider en leidinggevende bij Pretty Woman, een samenwerkingsproject van de Rading en U Centraal voor meiden die te maken hebben met uitbuiting en mensenhandel. Vooral in en door deze baan is ze zich meer en meer gaan verdiepen in genderspecifieke hulpverlening, jeugdhulpverlening en seksualiteit.

Daarnaast heeft ze meegewerkt aan diverse publicaties, was interim-leidinggevende binnen de residentiële jeugdzorg en heeft een beleidsadvies geschreven voor de Gemeente Utrecht over broertjes en zusjes van Top-X jongeren in de stad.

Sinds juni 2016 werkt ze bij het Instituut voor Social Work van de Hogeschool Utrecht. Hier wil ze zich inzetten voor kwalitatief goed onderwijs dat up to date is met de ontwikkelingen en transformatie in het werkveld van het Sociaal werk. Ze geeft lessen seksualiteit aan 2e, 3e en 4e jaar studenten en is trekker van het Jeugdprofiel binnen de nieuwe opleiding Social Work. Vanuit deze functie is ze verbonden aan het lectoraat Jeugd naast bijdragen aan publicaties en onderzoek.

Binnen het lectoraat houdt Bregje Spaans zich bezig met professionalisering van de jeugd en gezinswerken en thema’s als de transformatie, kindermishandeling en huiselijk geweld en seksualiteit. De verbinding tussen de praktijk, het opleiden van toekomstige sociale professionals en onderzoek is belangrijk voor de student als het werkveld.