KSI lunchmeeting #4: sport voor participatie

22-02-2019

Hoe kom je als (ex-)dakloze of (ex-)gedetineerde weer in een gezond sociaal netwerk? Samen sporten kan daarbij helpen. Maar hoe pak je dat aan? Onderzoekers Lianne Kleijer-Kool en Bas van Nierop gaan tijdens deze KSI lunchmeeting in gesprek over de eerste inzichten uit het onderzoek Sport voor Participatie.

KSI lunchmeeting

Sport heeft zich bewezen als geschikt middel om mensen op een prettige manier weer te laten wennen aan het ritme van de samenleving. Je leert mensen kennen en je krijgt weer wat regelmaat in je leven. Er leven nog wel een hoop vragen onder sportprofessionals. Wat is bijvoorbeeld de meest geschikte setting om bepaalde sportactiviteiten aan te bieden, welke begeleiding hoort erbij, hoe maak je de effecten zichtbaar en hoe kun je de samenwerking tussen professionals en vrijwilligers goed organiseren?

Onderzoekers Lianne Kleijer-Kool en Bas van NieropDe lectoraten Werken in Justitieel Kader en Participatie en Stedelijke Ontwikkeling van het Kenniscentrum Sociale Innovatie (KSI) doen hier samen met praktijkpartners en het lectoraat Bewegen, School en Sport van Hogeschool Windesheim onderzoek naar. De onderzoekers Lianne Kleijer-Kool en Bas van Nierop gaan tijdens deze KSI lunchmeeting graag met bezoekers in gesprek over de eerste inzichten uit dit onderzoek Sport voor Participatie.

Vrijdag 22/2/19, 12.30 - 13.30 uur
Padualaan 101, ruimte 0.406
Iedereen is van harte welkom: studenten, onderzoekers, docenten en andere geïnteresseerden. Neem eventueel zelf een broodje mee!

Ik meld me aan voor deze lunchmeeting.