Openbare les Elwin Savelsbergh (dit evenement is geweest)

31-01-2019

Hogeschool Utrecht nodigt u uit om op donderdag 31 januari 2019 aanwezig te zijn bij de openbare les van Elwin Savelsbergh. Sinds juni 2017 is hij lector bij het lectoraat Didactiek van het Bèta- en Technologieonderwijs. Het lectoraat maakt deel uit van het Kenniscentrum Leren en Innoveren van Hogeschool Utrecht.

Met zijn onderzoeksgroep werkt hij aan versterking van de bèta- en technologiedidactiek in het primair en voortgezet onderwijs en in het hoger beroepsonderwijs.

De wereld maken. Bèta- en technologiedidactiek voor een onzekere toekomst

We leven in bijzondere tijden. We weten meer dan ooit over de wereld om ons heen en we kunnen aan meer knoppen draaien dan ooit tevoren. We hebben het menselijk genoom in kaart gebracht, slimme algoritmen voorspellen ons gedrag en we veroorzaken ingrijpende veranderingen in onze leefwereld. Welke plaats moet het bèta- en technologieonderwijs in deze tijd hebben in de opleiding van jonge mensen, en welke bijdrage kan dit onderwijs leveren aan hun toekomstperspectief?

In zijn openbare les gaat Elwin Savelsbergh in op de manier waarop het Lectoraat Bèta- en Technologiedidactiek, samen met partners in het basis- en voortgezet onderwijs en vervolgopleidingen, hoopt bij te dragen aan de ontwikkeling van het bèta- en technologieonderwijs voor de samenleving van morgen.

Datum: donderdag 31 januari 2019
Tijd: 14.30 tot 18.00 uur
Locatie: Hogeschool Utrecht, Padualaan 101, Utrecht (Utrecht Science Park)

Programma

14.30 uur: Inloop en ontvangst openbare les
15.00 uur: Opening door Anton Franken, lid College van Bestuur / Uitreiking lectorenpenning door Elly de Bruijn, directeur Kenniscentrum Leren en Innoveren
15.20 uur: Openbare les door Elwin Savelsbergh
15.50 uur: Coreferaat door Frank Corneth, directeur Globe College Utrecht en Hans de Clercq, directeur Instituut voor Media, Hogeschool Utrecht
16.10 uur: Afsluiting
16.15 uur: Receptie

Livestream Openbare Les

De livestream van de openbare les is op donderdag 31 januari rechtstreeks te zien van 15.00 uur tot ca. 16.15 uur. De link voor de livestream is live.huvideo.hu.nl. Hier zijn de te streamen locaties en zalen te vinden.

De openbare les vindt plaats op Padualaan 101, collegezaal 2.404. De livestream zal een kwartier voor aanvang worden gestart. Gebruik voor het afspelen bij voorkeur Google Chrome.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via het aanmeldformulier. Voor vragen kunt u contact opnemen via openbareles@hu.nl.