Lunchlezing: De HU-docent als normatieve professional (dit evenement is geweest)

16-04-2019

De HU-docent is een professional die in een complexe context en met een complexe taakstelling tot professioneel handelen komt. De HU-docent is daarmee ook een normatieve professional, omdat in dat handelen neutraliteit niet bestaat. Bewust, maar in hoge mate ook onbewust wordt besloten tot een bepaald handelen en dat is per definitie subjectief gekleurd. En daarmee normatief. 'Normatief' in de zin van waardengeladen: het bevat een norm en het stelt een norm. Dat is onvermijdelijk, en dat maakt het thema spannend en urgent.

Cok Bakker, lunchlezing De HU-docent als normatieve professionalIn deze lunchlezing denken we na over de normatieve dimensie van het handelen van de HU-docent in het licht van de theorie over normatieve professionalisering. We zoomen in op twee specifieke aspecten van de HU-context:

  1. De visie van de HU - ‘wij dragen bij aan een open, rechtvaardige en duurzame samenleving’ - in relatie tot het professioneel handelen van de HU-docent.
  2. De impact van de alledaagse normativiteit van ons handelen op de ontwikkeling van de student, vanuit het perspectief van professionele ruimte: ‘Whatever we do, it is real in its consequences’.

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 16 april 2019
Tijd: 12.00-13.00 uur
Locatie: Padualaan 99, Utrecht Science Park, Utrecht
Lokaal: 3.219
Aanmelden: Je kunt je aanmelden via: lunchlezing@hu.nl.

Neem je eigen broodje mee en kom meer te weten over de HU-docent als normatieve professional.