Uzelf

Uzelf staat voor zelfmanagement in de regio Utrecht.

Het programma Uzelf heeft als opdracht: inwoners in de regio Utrecht meer regie geven op hun eigen gezondheid (zelfmanagement), waardoor de kwaliteit van hun leven verbetert. Het programma gaat uit van de vragen die leven bij inwoners en werkt vanuit de thema’s eten, bewegen en slapen.

Er is voor gekozen om de ambitie ‘regio Utrecht dé regio voor zelfmanagement’ waar te maken met vele partijen die daaraan kunnen bijdragen: het Uzelf netwerk. De Hogeschool Utrecht hoort daarbij en speelt een grote rol.Het Uzelf bureau scout innovaties waar ‘bewezen vraag’ naar is.

Het bureau en het netwerk:

  • ondersteunen de innovatie-ontwikkeling
  • voorzien in passende testomgevingen om de kans van slagen op succesvolle implementatie zo groot mogelijk te maken.

Dus Uzelf:

  • staat op operationeel niveau kansrijke zelfmanagement innovaties bij in hun ontwikkeling
  • bouwt op tactisch niveau casuïstiek op over de wijze waarop we in de regio Utrecht optimaal kunnen samenwerken aan het stimuleren van eigen regie op gezond leven
  • werkt op strategisch niveau aan sociaaleconomische ontwikkeling van de regio gerelateerd aan belangrijke maatschappelijke opgaven (doelstellingen wat betreft eigen regie, participatie, kosten zorg, vergrijzing).

Voorbeelden van zelfzorginnovaties die Uzelf ondersteunt

CloudCuddle Senior

Een bed-tent die een standaard bed omvormt tot een veilige slaapomgeving voor een oudere met dementie. De CloudCuddle verhindert uit bed klimmen en gaan dwalen.

DigestInn

Een digitaal spel waarmee mensen meer controle krijgen op hun leefstijl en minder afhankelijk worden van diëtisten. Met gezond eten en veel bewegen spaar je punten. Het spelelement zorgt voor meer plezier en therapietrouw.

Docly

Online platform als communicatiemiddel tussen patiënten en huisartsen. Veilige inlog, snelle reactie, alle dagen van het jaar.

Fit for the Floor

Een beweegprogramma voor vrouwen thuis. Het helpt hen met laagdrempelige en tijd-efficiënte oefeningen conditie op te bouwen. Zo kunnen zij binnen tien weken na de bevalling weer hun eigen sport beoefenen.

Hatobito

Uzorg HatobitoDe app Hatobito (Japans voor hartslag) daagt je uit op geleide van jouw hartslag een verantwoorde inspanning te leveren. Doel is bijdragen aan een goede levensstijl die je lang kunt volhouden (duurzaam).


Healthcoin

Een virtuele munt die je verdient met een gezonde leefstijl. Met deze munt kun je weer gezonde producten kopen.

Pckt. of Pocket

Pckt. is bedacht als hulpmiddel voor de verpleegkunde in 2030. Het is een ‘EPD voor in je broekzak’. Een Elektronisch Patiënten Dossier dat met hologram-technologie vanaf een pasje met chip kan worden geprojecteerd in elke ruimte.

RenalTracker

RenalTracker helpt mensen met een chronische nierziekte de dialyse zo lang mogelijk uit te stellen. Via dit online platform ontvangen nierpatiënten persoonlijke tools en tips om hun voedingsgedrag en leefstijl te verbeteren.

Tinybots

Uzorg TinybotTinybot Tessa geeft cliënten gesproken herinneringen of suggesties. Ze ziet eruit als een houten bloempot en oogt aardig en huiselijk. Ze is een hulpmiddel voor mensen die moeite hebben met hun dag-structuur of met in-actie-komen.

Tovertafel Sprout

Tovertafel

Spelen met licht is het concept van de Tovertafel. Het licht zet mensen aan tot spelen, bewegen en contact maken met elkaar. Sinds kort bestaat er een Tovertafel Sprout speciaal voor kinderen.

Meer informatie

Lees meer over Uzelf.

Logo Uzelf