CareTechLab

In het CareTechLab is te zien wat er gebeurt op het gebied van zorg en technologie, maar ook wat resultaten zijn van onderzoek binnen de HU. Het is een demonstratie- en documentatieruimte voor het bacheloronderwijs in de Verpleegkundige Studies, Fysiotherapie, Optometrie en Management in de Zorg en de minor Technologie en Zorg.

Op Heidelberglaan 7 is het CareTechLab van Hogeschool Utrecht te vinden. Het CareTechLab is één van de resultaten van het speerpunt Zorg & Technologie van Hogeschool Utrecht. In het CareTechLab is te zien wat er gebeurt op het gebied van zorg en technologie, maar ook wat resultaten zijn van onderzoek van de kenniscentra van de HU. Het is voor iedereen mogelijk om een bezoek te brengen aan het lab en innovaties te bekijken, te ervaren en te testen en resultaten van onderzoek te bekijken. Ook kan het CareTechLab gebruikt worden voor het uitvoeren van onderzoek, door bijvoorbeeld studenten of docenten. In het CareTechLab is onder andere het volgende aanwezig:

  • Duurzame innovatie voor het toiletteren van bedlegerige patiënten;
  • Vuzix bril met Genzõ applicatie (maakt o.a. mantelzorgondersteuning op afstand mogelijk);
  • Zorgrobot ZORA (wordt al ingezet in de ouderenzorg en op scholen);
  • Interactive Modular Tiles (laat mensen op een laagdrempelige manier en met plezier bewegen);
  • Dynamische verlichting (verschillende lichtkleuren en lichtsterkten hebben effect op mensen);
  • ACTS, een fysieke accelerometer voor mensen na een beroerte (telerevalidatie); 
  • Informatie over diverse lopende en afgeronde projecten en (promotie)onderzoeken.

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u graag een bezoek brengen aan het CareTechLab, neem dan contact met ons op via caretechlab@hu.nl of met Chantal Huisman (088-4812364).