Competentieset Forensisch Sociale Professional

Looptijd: maart 2017- september 2017
Betrokkenen: Vanuit het lectoraat Werken in Justitieel kader is dit initiatief ondersteund. Via het netwerk van elf  hogescholen, die de minor Werken in Gedwongen Kader aanbieden is het onderwijs betrokken geweest bij de totstandkoming van deze set. Lector: Anneke Menger. Projectbegeleider: Joep Hanrath.

Aanleiding

In 2016 zijn organisaties uit het forensisch werkveld, hogescholen en de beroepsvereniging voor Sociaal Werk (BPSW) met elkaar in gesprek geweest over de specifieke competenties voor het werken in gedwongen kader.

Aanleiding is de wens vanuit de drie reclasseringsorganisaties, het gevangeniswezen (DJI), de forensisch zorg (EFP/KFZ) en de jeugdzorg om nader te omschrijven wat specifieke kenmerken en vereisten zijn om als vak-volwassen professional in dit domein aan de slag te gaan. In het forensisch werkveld werken professionals vanuit verschillende opleidingen; Sociaal Werk, Pedagogiek, Sociaal Juridisch Dienstverlening, Integrale Veiligheidskunde.  Deze competentieset is een aanvulling op de beroepsprofielen van deze opleidingen en kan gebruikt worden om specifiek aandacht aan deze competenties te besteden in hun curriculum.  

Meer lezen?

De competentieset is uitgegeven door Movisie en hier te downloaden.

Werken in Justitieel Kader

Werken in Justitieel Kader

Over het lectoraat