Thóra Hafsteinsdóttir

Terug naar onderzoekers Portret Thóra Hafsteinsdóttir
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Chronisch Zieken
Contact:

E-mail: thora.hafsteinsdottir@hu.nl

Telefoon: 088 481 5376

Volg op:

Dr. Thóra B. Hafsteinsdóttir is verpleegkundige en senior onderzoeker van het Lectoraat Chronisch zieken en senior onderzoeker van de afdeling Verplegingswetenschap, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Nederland. Tevens is zij gastdocent aan the Faculty of Nursing, University of Iceland.


Na haar promotieonderzoek, met de titel the Neurodevelopmental treatment in the early stage of stroke (afgerond in 2003), heeft dr. Hafsteinsdóttir verschillende onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten begeleid, zowel in Nederland als haar geboorteland IJsland. Een van deze projecten heeft geresulteerd in de Verpleegkundige Revalidatierichtlijn Beroerte die in 2009 verscheen, waarvan zij samen met Marieke Schuurmans, hoogleraar, auteur was.


Hafsteinsdóttir begeleidt verschillende onderzoeksprojecten met vraagstukken op het gebied van verpleegkundige zorg van patiënten met een beroerte met focus op revalidatie, depressie en voeding. Ook geeft zij les aan bachelorstudenten in de minor Neurorevalidatie en Wetenschap binnen Hogeschool Utrecht. Hafsteinsdóttir is ook docent en cursuscoördinator aan de Masteropleiding Verplegingswetenschap, Klinische Gezondheidswetenschap, met focus op Evidence Based Nursing, Neuro- en revalidatieverpleegkunde, onderzoek en systematisch literatuurreview.


Twee wetenschapsprijzen heeft Hafsteinsdóttir ontvangen, namelijk de Anna-Reynvaan Wetenschapsprijs in 2006 en de Johanna Diepeveen-Speekenbrink Prijs in 1994.


Hafsteinsdóttir heeft verschillende artikelen gepubliceerd op het gebied van verpleegkundige zorg en behandeling van patiënten met een beroerte en geeft lezingen nationaal en internationaal.

  • 2002-tot heden Senior onderzoeker, Lectoraat Chronisch zieken, Hogeschool Utrecht.
  • 2002-tot heden Senior onderzoeker, Verplegingswetenschap, Rudolf Magnus Institute, Divisie Hersenen, Universitair Medisch Centrum Utrecht.
  • 2006-2010 Redactielid Verpleegkunde Nederlands-Vlaams wetenschappelijk tijdschrift voor verpleegkundigen.
  •  2009-tot heden Adjunct Professor and chair of Rehabilitation Nursing, Nursing Science Department, University of Iceland, Reykjavík.
  • 2010-tot heden Voorzitter van de Rho Chi Chapter at-Large van Sigma Theta Tau International.
  • 2010-tot heden Voorzitter van de Johanna-Diepeveen-Speekenbrink Stichting.

Chronisch Zieken

Over het lectoraat

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten