Oliver Greiner

Terug naar onderzoekers 	Oliver Greiner
Functie: Docent-onderzoeker
Lectoraat: Didactiek van de Moderne Vreemde Talen
Contact:

E-mail: oliver.greiner@hu.nl

Telefoon: 06-81466717

Volg op:

Drs. Oliver Greiner is na een studie Duitse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht een aantal jaren werkzaam geweest in het bedrijfsleven en is sinds 2001 werkzaam als docent Duits.

Door zijn jarenlange ervaring in het voortgezet onderwijs, waaronder acht jaar op de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven, heeft hij ruime expertise in het in de praktijk brengen van onderwijsvernieuwing en het vertalen van theoretische concepten en visie naar vakdidactisch handelen in de (school)praktijk.

Sinds 2014 is hij werkzaam bij Instituut Archimedes voor de opleiding Duits en als curriculumverantwoordelijke de drijvende kracht achter de vernieuwing van het onderwijsaanbod in de masteropleiding leraar Duits. Voor meer informatie: Onderwijsplan leraar Duits (link volgt).

Vanuit het lectoraat bereidt hij op dit moment een onderzoek voor met de voorlopige titel: “Vakdidactisch handelen van native en non-native speaker Duits. Een sterkte-zwakteanalyse met het oog op een verbetering van opleidings- en beroepspraktijk.” Hierbij wordt onderzoek gedaan hoe samenwerking tussen native speaker docenten en non-native speaker docenten Duits in de vorm van co-teaching een meerwaarde kan creëren voor de beroepspraktijk en welke betekenis dit heeft voor de opleidingspraktijk.

Didactiek van de Moderne Vreemde Talen

Lessituatie Padualaan 97

Over het lectoraat