Maxime Welten

Terug naar onderzoekers Onderzoekster Maxime Welten
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Participatie en Stedelijke Ontwikkeling
Contact:

E-mail: maxime.welten@hu.nl

Telefoon: 0628350938

Volg op:

Maxime Welten (1990) is onderzoeker voor het lectoraat Participatie en Stedelijke Ontwikkeling (PSO), onderzoekslijn ‘de maatschappelijke impact van sport en bewegen’. Daarnaast is ze docent voor het instituut Social Work (ISW). Maxime studeerde psychologie (BSc) aan de Universiteit Twente, bewegingsagogie en psychomotorische therapie aan de CALO van Hogeschool Windesheim en bestuurskunde (MSc) aan de USBO van de Universiteit Utrecht.  Daar studeerde ze cum laude af in de specialisatie sportbeleid en sportmanagement en zocht daar vanuit een kritische sociaal wetenschappelijke benadering naar een vernieuwend perspectief:  in plaats van uitsluitend de focus te leggen op de manier waarop gender tot uitdrukking komt in het vrouwenvoetbal, analyseerde ze vanuit een organisatiewetenschappelijk perspectief de moeilijkheden in, en ondergeschikte positie van, het vrouwen(top)voetbal.

Passie voor sport en voetbal in het bijzonder zijn belangrijke drijfveren in het onderzoek naast drijfveren zoals sociale inclusie en sociale rechtvaardigheid. Tot op heden heeft Maxime naast onderzoek naar sport en beleid meegewerkt aan onderzoeken naar de schaduwkanten van sport, geweld in de sport, ledenaantallen en sociale binding en onderzoek naar aangepast sporten. Tevens heeft ze vanuit haar achtergrond als psychomotorisch en bewegingstherapeut interesse in de relatie tussen sport/bewegen, gezondheid en maatschappelijke participatie. Als GGZ professional is ze momenteel werkzaam bij GGZinGeest.

Voordat de interesses sport en samenleving gecombineerd werden in de functies bij de HU en GGZinGeest was Maxime  werkzaam als (event)manager bij diverse (sport)organisaties. Ook was ze actief als trainster en hoofd jeugdopleidingen. Dat kwam na een carrière als speelster bij de FC Twente jeugdacademie, SC Heerenveen, Be Quick’28 en PEC Zwolle. Ook is Maxime betrokken bij andere organisaties en onderwijsinstellingen in diverse nevenfuncties rondom onderwijs, onderzoek en management.

Participatie en Stedelijke Ontwikkeling

Streetdance

Over het lectoraat