Lieke Ceelen

Terug naar onderzoekers Lieke Ceelen
Functie: Promovendus
Lectoraat: Beroepsonderwijs
Contact:

E-mail: lieke.ceelen@hu.nl

Telefoon: 06-38763168

Volg op:

Lieke Ceelen werkt sinds september 2016 als onderzoeker bij het Lectoraat Beroepsonderwijs, onderdeel van het Kenniscentrum Leren en Innoveren. Haar promotieonderzoek richt zich op het begeleiden van het werkplekleren van verpleegkundigen- en fysiotherapeuten-in-opleiding. In haar eerste deelstudie doet Lieke een systematisch literatuurstudie naar dat wat er al bekend is over de wijze waarop de beroepspraktijk, in pedagogisch-didactische zin, het werkplekleren van beginnende beroepsbeoefenaren ondersteunt. Lieke maakt deel uit van de onderzoekswerkplaats Uitvoeren Beroepsonderwijs.

Lieke is sinds januari 2011 in dienst bij Hogeschool Utrecht als onderwijskundig adviseur voor de opleidingen van het Instituut voor Bewegingsstudies. Zij heeft affiniteit met het zichtbaar maken van de kwaliteiten en verbeterpunten van opleidingen. Haar aandachtsgebieden liggen met name op het gebied van onderwijsherontwerp en toetsing. De komende jaren wil Lieke een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs door haar rol als adviseur te combineren met haar rol als onderzoeker. 

Lieke heeft in Nijmegen gestudeerd aan de Radboud Universiteit. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de studie onderwijskunde. In 2011 behaalde ze haar tweede masterstudie bestuurskunde.

Beroepsonderwijs

Over het lectoraat

@LectBeroepsondw