prof. dr. Ellen Gerrits

Terug naar onderzoekers portret Ellen Gerrits
Lectoraat: Logopedie: Participatie door Communicatie
Contact:

E-mail: ellen.gerrits@hu.nl

Telefoon: 06 283 547 75

Volg op:

Prof. dr. Ellen Gerrits is lector Logopedie: Participatie door Communicatie sinds 2010 en hoogleraar logopediewetenschap sinds 2014. Ze is spraak-taalpatholoog en logopedist. Naast haar werk als lector is ze voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Stem-, Spraak-, en Taalpathologie en redacteur van het Tijdschrift voor Stem-, Spraak- en Taalpathologie en het vakblad Van Horen Zeggen.

Met haar lectoraat wil Ellen Gerrits kennis en evidence-based interventies ontwikkelen die worden ingezet om de communicatie, spraak- en taalvaardigheid (de communicatieve redzaamheid) van kinderen en volwassenen te verbeteren.

  • Vanaf 1 september 2014: Hoogleraar Logopediewetenschap bij de Universiteit Utrecht
  • 2010 – heden: lector Logopedie: Participatie door Communicatie aan Hogeschool Utrecht
  • 2004 – 2010: manager bij Adelante Audiologie en Communicatie in Hoensbroek
  • 2002 – 2010: senior klinisch onderzoeker verbonden aan het audiologisch centrum van het Maastricht Universitair Medisch Centrum
  • 2001 – 2002: post-doc in een project waar ze met meerdere onderzoekers zocht naar voorlopers van dyslexie in de vroege taalverwerving van kinderen met dyslectische ouders.
  • 2001: promotie aan de Faculteit der Letteren van de Universiteit Utrecht op een onderzoek naar de waarneming van spraakklanken door kinderen en volwassenen