Edwin Nieman

Terug naar onderzoekers Edwin Nieman, docent lectoraat Participatie en Stedelijke Ontwikkeling
Functie: Docent-onderzoeker
Lectoraat: Participatie en Stedelijke Ontwikkeling
Contact:

E-mail: edwin.nieman@hu.nl

Telefoon: 0639265472

Volg op:

Edwin Nieman is als coach en docent verbonden aan de voltijd opleiding Ecologische pedagogiek. Zijn interesse gaat uit naar projecten waar de verbinding en herstelgericht werken centraal staat. Vanuit het domein pedagogisch werken in de wijk zoekt hij continu naar concrete en praktische mogelijkheden om de leefwereld van inwoners en de verschillende organisaties samen te brengen.

Als vertegenwoordiger van de Hogeschool Utrecht is hij verbonden aan het Uitvoeringsprogramma Jeugd en Onderwijs te Amersfoort. In Amersfoort werkt men op een integrale wijze samen, met de partners van deze domeinen, aan een positief opvoedklimaat in de stad. Op dit moment doet hij onderzoek naar segregatie in het basisonderwijs in het Soesterkwartier te Amersfoort. Dit onderzoek is gerelateerd aan het lectoraat Participatie en Stedelijke ontwikkeling.

Momenteel is hij betrokken bij het project DURF in Leidsche Rijn, Vleuten-de Meern. Studenten van de HU ondersteunen en faciliteren de jongeren bij het ontwikkelen van hun talenten. Als jongeren nu al participeren en zich actief inzetten voor de samenleving zal dit ook in de toekomst een positief effect hebben. DURF werkt samen met de verschillende organisaties in de wijk en Gemeente Utrecht.

Verder is hij als coach werkzaam in de minor FLOW met veel aandacht voor positieve psychologie, persoonlijk leiderschap, beweging maken, yoga, natuur en spelend ontdekken!

Participatie en Stedelijke Ontwikkeling

Streetdance

Over het lectoraat