Cyrille Krul

Terug naar onderzoekers portret Cyrille Krul
Functie: Lector
Lectoraat: Innovative Testing in Life Sciences and Chemistry
Contact:

E-mail: Cyrille.krul@hu.nl

Telefoon: 088 - 481 88 60

Volg op:

Dr. Cyrille Krul (1970) is sinds 2007 lector Innovative Testing in Life Sciences & Chemistry bij Hogeschool Utrecht. Zij heeft een co-lectoraat met Dr. Raymond Pieters. Gedurende tien jaar combineerde zij dit met diverse functies bij TNO, o.a. leidde zij de afdeling in vitro en genetische toxicologie. In de laatste jaren bekleedde zij de functie directeur Predictive Health Technologies bij TNO Gezond Leven. Sinds mei 2017 is Cyrille Krul volledig werkzaam bij HU en is zij naast lector ook directeur van het Kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven.  

Cyrille Krul studeerde Biologische Gezondheidskunde aan de Universiteit Maastricht. Daarbij specialiseerde ze zich in de toxicologie en farmacologie. Na haar master opleiding promoveerde ze in 2001 aan de Universiteit Utrecht, Faculteit Diergeneeskunde met het proefschrift getiteld: Mutagenic and antimutagenic activity of food ingredients, Application of a dynamic in vitro gastrointestinal model.  

Ze is internationaal gecertificeerd toxicoloog en gespecialiseerd in de verfijning, vermindering en vervanging van dierproeven in het biomedische en veiligheidsonderzoek. Haar expertise ligt in de ontwikkeling, validatie en implementatie van nieuwe methoden en technieken die het gebruik van dierproeven op termijn overbodig maken. 

Daarnaast heeft zij ruime ervaring met business development en het leiden van innovatie programma’s in publiek - private samenwerkingen. Cyrille is vice voorzitter van de ZonMW commissie Meer Kennis met Minder Dieren (MKMD) en neemt regelmatig deel aan internationale expert groups op dit gebied. 

Mijn drijfveren zijn: 

  • Mensen verbinden en (jonge) professionals inspireren, om een relevante bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkelingen in de samenleving.
  • Ik krijg energie van het leiding geven aan teams die een grote betrokkenheid hebben en gecommitteerd zijn om resultaten te bereiken en het verschil te maken.
  • Ik vind het een uitdaging nieuwe ideeën te vertalen naar concrete initiatieven en praktische oplossingen, om interne en externe partners bij elkaar te brengen en daarmee sneller vooruitgang te boeken.