Anna van Spanje

Terug naar onderzoekers Anna van Spanje
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Jeugd
Contact:

E-mail: anna.vanspanje@hu.nl

Telefoon: 06 145 65 468

Volg op:

Anna van Spanje studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht met kinder- en jeugdpsychologie als specialisatie. Aan dezelfde universiteit voltooide zij in 2009 de research master Development and Socialisation in Childhood and Adolescence (DaSCA). Vervolgens werkte zij als onderzoeker bij het departement Sociale Psychologie van de Universidad Rey Juan Carlos in Madrid, waar zij ook is gepromoveerd (2014). Haar proefschrift Older Adult Unemployment in Spain: A Diary Study on Emotions, Affect Regulation, and Job-Seeking Behavior leidde tot concrete aanbevelingen voor het beleid van de Spaanse vakbond UGT om werkloosheid onder 55-plussers tegen te gaan.

Eenmaal teruggekeerd in Nederland, ging Anna in 2013 aan de slag bij het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Daar heeft zij gewerkt als projectmedewerker en later als senior beleidsmedewerker.

Sinds begin 2017 is Anna van Spanje verbonden aan de Hogeschool Utrecht. Als docent begeleidde zij studenten pedagogiek (bachelor voltijd) met hun afstuderen. Als onderzoeker bij het Lectoraat Jeugd werkt zij aan verschillende projecten binnen het brede continuüm van ‘gewoon’ opvoeden en opgroeien tot specialistische jeugdhulp en hulp in gedwongen kader.

De thema’s jeugd, maatschappij en gezondheid staan (al dan niet in combinatie) centraal in Anna’s werk. Maatschappelijke relevantie en praktische toepasbaarheid zijn hierin voor haar essentieel.