Nieuws

RSS feed
 • Opening Fieldlab: 3D print- en beeldtechniek voor gepersonaliseerde zorg

  30-11-2017 fieldlab 3d medical

  Op donderdag 30 november werd het Fieldlab 3DMedical officieel geopend, het eerste Fieldlab voor 3D-printen voor de medische sector in Nederland. De publiek-private-samenwerking bewerkstelligt een drastische verbetering in de patiëntenzorg op maat. Hogeschool Utrecht is partner in het Fieldlab.

 • HU steunt pilot schuldhulpverlening Alphen aan den Rijn

  30-11-2017

  De gemeente Alphen aan den Rijn start 1 december met een pilot Mobility Mentoring, een methode die mensen met schulden steunt in hun ontwikkeling naar een economisch zelfredzaam leven. Een onderzoeksteam vanuit Hogeschool Utrecht en Platform31 bekijkt wat deze dienstverlening oplevert voor inwoners van Alphen aan den Rijn – en voor de gemeente.

 • HU-onderzoek onderbouwing voor nieuw advies SER aan regering

  30-11-2017 SER

  De Sociaal Economische Raad (SER) maakt zich zorgen over het middelbaar beroepsonderwijs. De ontwikkelingen in het bedrijfsleven gaan zo snel dat de opleidingen flexibeler moeten worden dan ze nu zijn, stelt de SER in een onlangs gepubliceerd advies aan de regering. Dit advies is mede onderbouwd met kennis die is ontwikkeld vanuit het Lectoraat Beroepsonderwijs, Kenniscentrum Leren en Innoveren van Hogeschool Utrecht.

 • Meer juridische kennis nodig bij uitvoer Wet maatschappelijke ondersteuning

  22-11-2017 Keukentafelgesprek

  Sinds de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning wordt gemeentelijk gefinancierde zorg pas toegekend nadat de gemeente onderzoek heeft gedaan naar de persoonlijke situatie van de betreffende burger. Dit heeft de rol van lokale sociale professionals drastisch veranderd: deze heeft naast zorgkennis nu ook juridische kennis nodig. Het HU-lectoraat Toegang tot het Recht heeft een verkennend onderzoek gedaan naar deze juridische competenties bij sociale professionals.

 • Psychologische barrières vaak oorzaak mislukte bedrijfsoverdrachten

  16-11-2017

  Uit onderzoek van Hogeschool Utrecht en de Kamer van Koophandel blijkt dat psychologische barrières bij de verkoper tot uitstel en de mislukking van bedrijfsoverdrachten leiden. In het begin van het verkoopproces of juist aan het einde van de onderhandelingen worden transacties daardoor vaak afgebroken. Ondernemers die de komende jaren hun bedrijf willen verkopen, ervaren veel stress door de psychologische barrières.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten