RSS feed
  • Gemeente en HU onderzoeken succes van samenwerking jeugdhulp en onderwijs

15-11-2018 Jeugdzorg Onderzoek

Hoe zorg je dat kinderen die hulp nodig hebben, die ook kunnen krijgen? En wel binnen de eigen gemeente? Wijk bij Duurstede liet het Lectoraat Jeugd van Hogeschool Utrecht uitzoeken hoe hun aanpak in de praktijk werkt. “Mooi hoe lectoraat en pedagogische praktijk elkaar zo ontmoeten.”

• Werkspoorkwartier wint ABN AMRO Circular Economy Award

12-11-2018

Het Utrechtse Werkspoorkwartier werd tijdens het BT Event - het vakevenement over regionale economie en vestigingsklimaat - uitgeroepen tot beste circulaire werklocatie van Nederland. Het lectoraat Building Future Cities van Hogeschool Utrecht is een van de samenwerkingspartners.

• "We moeten forensisch sociaal werker beter toerusten voor complex vak"

08-11-2018 Vogel en Bosker

Het werk van forensisch sociale professionals is de laatste jaren complexer en zwaarder geworden. Dat komt doordat steeds meer van hun cliënten kampen met zware en meervoudige problematiek. Om betere hulp te kunnen bieden is meer samenwerking in het forensisch sociale domein nodig, meer zeggenschap voor cliënten, en professionals die beter zijn toegerust voor hun taken. Aldus dr. Vivienne de Vogel en dr. Jacqueline Bosker, beiden aangesteld als lector Werken in een Justitieel Kader bij de HU, in hun openbare les van 8 november 2018.

• HU-onderzoeker Marleen Sol wint Klokhuis Wetenschapsprijs

08-11-2018 Marleen Sol

Marleen Sol, onderzoeker van Hogeschool Utrecht, is de winnaar van de derde Klokhuis Wetenschapsprijs. Zij won met haar promotieonderzoek aan UMC Utrecht, naar hoe je kinderen kan leren zo goed mogelijk hun rolstoel te gebruiken. De winnaar is gekozen door kinderen, die via de website van Het Klokhuis konden stemmen op het onderzoek dat zij het meest interessant en relevant vinden.

• Jubileum voor opleidingen en lectoraat Dovenstudies

03-11-2018 igtd

Op 2 november 2018 vierde het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies (IGT&D) van Hogeschool Utrecht haar twintigjarig bestaan. Tegelijk viert het Lectoraat Dovenstudies (LDS) van de HU dat zij alweer tien jaar bezig is met praktijkgericht onderzoek. Lector Beppie van den Bogaerde: “Taal is cruciaal voor je cognitieve, sociale, emotionele en algemene ontwikkeling.”

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.