RSS feed
  • Geslaagde afronding pre-promotietraject voor mbo-docenten

21-03-2018 Pre-promotie mbo-docenten

Het ministerie van OCW stimuleert promotieonderzoek door docenten. Hiermee wordt een onderzoekscultuur in scholen bevorderd en tegelijkertijd gewerkt aan een kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Ruim een jaar lang werkte een groep mbo-docenten in een mede door de HU ontwikkeld pre-promotietraject aan de voorbereiding op promotieonderzoek.

• Toolkit van HU-onderzoeker signaleert depressiviteit na een beroerte

19-03-2018 Mariska van Dijk

Een toolkit die vroegtijdig depressieve symptomen na een beroerte signaleert en behandelt. Onderzoeker Mariska van Dijk van het HU-lectoraat Chronisch Zieken heeft deze verpleegkundige interventie de afgelopen jaren ontwikkeld tijdens haar promotieonderzoek. Van Dijk verdedigde recentelijk haar proefschrift bij de Universiteit Utrecht.

• 'We moeten af van stappenplannen om mensen te veranderen'

08-03-2018 Ketensamenwerking in de bouw: 'we moeten af van stappenplannen'

HU-docent Marieke Venselaar deed promotieonderzoek naar ketensamenwerking bij woningcorporaties. Haar proefschrift leidde tot praktische aanbevelingen, maar van een heel andere orde dan gebruikelijk.

• Boekje over effectieve inhakers voor social media

07-03-2018 Boekje Inhaken met sociale media

Hogeschool Utrecht en Hogeschool Rotterdam hebben in een boekje effectieve inhakers voor social media gebundeld. Met behulp van inhakers zijn bijvoorbeeld meer mensen te bereiken buiten je eigen netwerk. Het boekje is geschreven door Thijs Waardenburg, onderzoeker van het HU-lectoraat Crossmedia business en Komala Mazerant, hoofddocent van de Hogeschool Rotterdam. De publicatie is een eindresultaat van het tweejarige onderzoeksproject ‘The Network is the Message’.

• "Aandacht voor burgerschap op scholen is minimaal"

01-03-2018 Blaauwendraad

In het onderwijs wordt aandacht besteed aan burgerschap, omdat dat in 2006 verplicht is gesteld door de overheid. Het is echter wel het minimum wat gebeurt op de scholen, zo stelt HU-onderzoeker Gertie Blaauwendraad in haar proefschrift dat ze vrijdag 2 maart zal verdedigen aan de Universiteit Utrecht.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.