RSS feed
  • 'Grote banken hebben kostenvoordeel door overheidssteun'

10-05-2017

Het loont om een grote bank te zijn in Europa. Zij hebben een kostenvoordeel ten opzichte van kleinere banken, aangezien zij het voordeel van overheidssteun genieten. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van econoom Mark Dijkstra, ook docent aan de HU-opleiding Financial Services Management. Hij deed hiervoor een analyse van een kleine tweeduizend banken tussen 2002 en 2011.

• Instituut voor Bewegingsstudies en Siilo brengen veilig ‘appen’ naar het onderwijs

04-05-2017 Messenger app van Siilo

Techbedrijf Siilo heeft een veilig alternatief ontwikkeld voor het WhatsApp-gebruik in de zorg, dat in Nederland in rap tempo door zorgverleners wordt omarmd in hun dagelijkse praktijk. Het Instituut voor Bewegingsstudies (IBS) van Hogeschool Utrecht gaat nu samenwerken met Siilo om de app verder te ontwikkelen, zodat de app ook goed in onderwijssituaties binnen het beweegdomein kan worden gebruikt. “De huidige en toekomstige zorgprofessionals hebben behoefte aan laagdrempelige, gemakkelijke en veilige technologieën die het samenwerken en samen leren in de zorg ondersteunen”, vertelt Dorien Ginsel, docent, onderzoeker en initiatiefneemster van de samenwerking.

• Lector Elly de Bruijn schrijft boek over Nederlands beroepsonderwijs voor internationaal publiek

01-05-2017 Elly de Bruijn

Elly de Bruijn, lector Beroepsonderwijs bij Hogeschool Utrecht en bijzonder hoogleraar bij de Open Universiteit, heeft samen met professor Stephen Billett uit Australië en lector Jeroen Onstenk van hogeschool Inholland, een boek samengesteld en geredigeerd over de ontwikkelingen in de praktijk van het Nederlandse beroepsonderwijs sinds 2000. De titel van het boek: 'Enhancing Teaching and Learning in the Dutch Vocational Education System. Reforms Enacted.'

• Nienke Bleijenberg lector Proactieve Ouderenzorg aan de HU

01-05-2017 Nienke Bleijenberg

Met ingang van 1 mei 2017 stelt Hogeschool Utrecht (HU) Nienke Bleijenberg aan als lector Proactieve Ouderenzorg. Binnen het Lectoraat Chronisch Zieken gaat zij met hoogwaardig, praktijkgericht onderzoek en onderwijs bijdragen aan de kwaliteit van zorg aan thuiswonende ouderen en hun naasten.

• Kenniscentrum Innovatie & Business komt met Jaarbericht 2016

28-04-2017 Kenniscentrum

Voor de derde achtereenvolgende keer doet het Kenniscentrum Innovatie & Business (Innbus) verslag van het afgelopen jaar, in een jaarbericht. Hierin schetst het kenniscentrum een aantal highlights: voorbeelden van waar wij zij het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest, gerubriceerd rond de pijlers onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk, die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.