RSS feed
  • Hogeschool Utrecht opent 23 techlabs en werkplaatsen

06-04-2018

Hogeschool Utrecht opende op 6 april 23 lab-omgevingen waar studenten, onderzoekers, bedrijven en instellingen samen innovatieve oplossingen bedenken voor de stad van de toekomst.

• Patiënten met artrose die e-Exercise volgen veel minder vaak bij fysiotherapeut

04-04-2018 Corelien Kloek

Patiënten met artrose aan de heup, knie of beiden die e-Exercise volgen, gaan ongeveer evenveel vooruit als patiënten die reguliere fysiotherapie volgen, terwijl ze veel minder vaak bij de fysiotherapeut komen. Dit blijkt uit onderzoek van Nivel en onderzoeker Corelien Kloek van Hogeschool Utrecht, die hierop 4 april promoveerde aan Tilburg University. Kloek is verbonden aan het HU-lectoraat Innovatie van Beweegzorg.

• Combineren analysetechnieken moet klantcontact verbeteren

03-04-2018 Project VERBIND

Waarom zijn vragenlijsten en enquêtes na klantcontact anno 2018 nog nodig? Het korte antwoord daarop: diverse analysetechnieken voor klantcontact kunnen nog niet 1-2-3 aan elkaar worden gekoppeld. Een onderzoeksconsortium, waaraan drie HU-lectoraten en diverse partners meewerken, gaat dit jaar met de koppeling van analysetechnieken aan de slag. Daarvoor ontvangen ze een KIEM-subsidie.

• "Meer communicatie nodig in farmaceutische zorg"

29-03-2018

Lector dr. Rob Heerdink van Hogeschool Utrecht pleit voor meer communicatie tussen alle partijen die bij de zorg rond de patiënt betrokken zijn. Op 29 maart hield hij zijn openbare les.

• Geslaagde afronding pre-promotietraject voor mbo-docenten

21-03-2018 Pre-promotie mbo-docenten

Het ministerie van OCW stimuleert promotieonderzoek door docenten. Hiermee wordt een onderzoekscultuur in scholen bevorderd en tegelijkertijd gewerkt aan een kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Ruim een jaar lang werkte een groep mbo-docenten in een mede door de HU ontwikkeld pre-promotietraject aan de voorbereiding op promotieonderzoek.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.