RSS feed
  • Jubileum voor opleidingen en lectoraat Dovenstudies

03-11-2018 igtd

Op 2 november 2018 vierde het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies (IGT&D) van Hogeschool Utrecht haar twintigjarig bestaan. Tegelijk viert het Lectoraat Dovenstudies (LDS) van de HU dat zij alweer tien jaar bezig is met praktijkgericht onderzoek. Lector Beppie van den Bogaerde: “Taal is cruciaal voor je cognitieve, sociale, emotionele en algemene ontwikkeling.”

• Beeld en Geluid en de HU gaan interactieve verhalen archiveren

30-10-2018 Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid gaat samen met Hogeschool Utrecht (HU) voor het eerst interactieve, multimediale verhalen archiveren. Het doel hiervan is om deze verhalen te behouden voor de toekomst, maar ook om ze openbaar te maken voor onderzoek.

• Hogescholen bundelen kennis schuldhulpverlening in gezamenlijke opleiding

18-10-2018 schuldhulp opleiding

Vier hogescholen en vijf lectoraten beginnen samen een beroepsopleiding schuldhulpverlening. De opleiding moet vanaf het voorjaar 2019 gaan lopen met als standplaats Hogeschool Utrecht (HU). De HU werkt mee met het lectoraat Schulden en Incasso. Lector Nadja Jungmann: “Deze opleiding is de erkenning dat schuldhulpverlening een vak is."

• "Digitale samenleving vraagt om wiskundig denken"

11-10-2018 Drijver

Van smartphone tot ICT in de auto, digitale middelen spelen tegenwoordig een grote rol in onze samenleving. Deze tools geven vaak informatie met wiskundige kenmerken, zoals getallen, tabellen of grafieken. Denk bijvoorbeeld aan het overzicht van je datagebruik, een percentage genoemd in een nieuwsbericht, of de grafiek van de temperatuur in je weersvoorspellingsapp. Wiskundig denken wordt dan ook steeds belangrijker om mee te kunnen in het digitale tijdperk. Vernieuwing van het reken-wiskundeonderwijs is daarom nodig, betoogt lector Didactiek van wiskunde en rekenen prof. dr. Paul Drijvers in zijn openbare les van 11 oktober aan Hogeschool Utrecht.

• Sjoerd van den Heuvel: "Neem ook eens een techneut aan bij HR"

10-10-2018 Sjoerd van den Heuvel

Een baan kan ook de ideale kandidaat vinden in plaats van andersom. Data-analyse helpt daarbij, zegt Sjoerd van den Heuvel, onderzoeker en hoofddocent Arbeid en Organisatie bij Hogeschool Utrecht.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.