Nieuws

RSS feed
 • "De journalist van de toekomst is meer dan een schrijver"

  12-01-2018

  De journalist van de toekomst is niet alleen een goede schrijver en opiniemaker, maar weet ook technische mogelijkheden te gebruiken, volgens Piet Bakker. Bakker nam op 11 januari afscheid met een laatste college als lector Massamedia en Digitalisering bij het Lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek.

 • "Blad LINDA biedt lezers houvast in een vloeibare samenleving"

  21-12-2017 Chris van der Heijden

  Het magazine LINDA is een prachtige spiegel van deze tijd. We leven in een vloeibare tijd: niks staat vast, alles stroomt. Zo is het geloof voor de meeste mensen verdwenen, zo ook de sociale klassen en de ideologie. Mensen hoppen van de ene keuze, het ene wereldbeeld naar het andere. Dat is voor veel mensen heel lastig. Een blad als LINDA biedt de lezers houvast, zegt Chris van der Heijden, docent Journalistiek aan de HU. Hij bestudeerde de LINDA en schreef er een boek over.

 • Bouw van nieuwe scholen met sloopmateriaal oude scholen

  21-12-2017 Bouw scholen

  In en rond Utrecht worden de komende tijd veel schoolgebouwen afgebroken, terwijl op andere plekken nieuwe scholen worden gebouwd. Het materiaal dat vrijkomt uit de sloop wordt beschouwd als afval. Voor de nieuwe scholen zijn juist weer veel grondstoffen nodig. Met het project ‘Old School New School’ kijkt Hogeschool Utrecht met studenten, architecten en ingenieurs hoe materialen en elementen uit oude scholen hergebruikt kunnen worden in nieuwe.

 • HU en HAN zoeken naar nieuwe vormen burgerparticipatie

  18-12-2017

  Wie naar verkiezingsuitslagen en de opkomst bij inspraakavonden kijkt, zou zeggen dat burgers niet erg betrokken zijn bij lokale politiek. Maar betrokkenheid en participatie kennen veel meer vormen. Hogeschool Utrecht en de HAN onderzoeken samen met Citisens en gemeenten hoe zij burgers op nieuwe manieren kunnen betrekken.

 • Onderzoek leefstijlondersteuning voor diabetespatiënten krijgt KIEM-subsidie

  15-12-2017

  Publab start samen met Pharos en Design Innovation Group een onderzoek om mensen met lage sociaaleconomische status anders te benaderen waar het om leefstijladviezen gaat, namelijk vanuit het dagelijks leven van de doelgroep. Het project kreeg een SIA KIEM-subsidie toegekend.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten