RSS feed
  • "Docenten moeten mbo-studenten uitnodigen samen hardop te redeneren"

24-04-2018 Wenja Heusdens

Mbo-studenten leren hun beroepskennis zowel in theorie als in de praktijk. Hoe sluit deze kennis op elkaar aan en hoe passen de studenten het toe? Hoe kan beroepskennis effectiever worden overgebracht? Volgens HU-onderzoeker Wenja Heusdens helpt het als docenten studenten open vragen stellen en hen uitnodigen samen hardop te redeneren. Dit stelt zij in haar proefschrift, dat zij woensdag 25 april verdedigt bij de Universiteit Utrecht.

• Lunchlezing Muzisch praktijkgericht onderzoek

17-04-2018 Lunchlezing muzisch praktijkgericht onderzoek

Het lectoraat Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek participeert samen met het lectoraat Kunst en Professionalisering in het Instituut voor Muzisch Onderzoek. Samen onderzoeken we hoe het onderzoeksrepertoire van praktijkgericht onderzoek kan worden aangevuld vanuit de kunsten.

• "Verschil tussen flexibele en vaste arbeidsrelatie moet kleiner worden"

12-04-2018 Rob Grundemann

De Nederlandse arbeidsmarkt is de afgelopen vijftien jaar ingrijpend veranderd. Rob Gründemann ging in zijn afscheidscollege als lector bij Hogeschool Utrecht op 12 april in op een aantal belangrijke ontwikkelingen, waaronder de flexibilisering en wat deze voor werkenden betekent.

• Toolkit helpt docenten met formatief toetsen

11-04-2018 toetsen

Formatief toetsen effectief inzetten in de dagelijkse lespraktijk. Hoe doe je dat concreet als docent? Het lectoraat Beroepsonderwijs ontwikkelde samen met Wageningen Universiteit en drie andere partners van het Platform Leren van Toetsen een toolkit met concrete professionaliseringsmaterialen om met formatief toetsen aan de slag te gaan.

• Opleiding Master forensisch sociale professional voor wettelijk collegegeld

10-04-2018

De deeltijdopleiding master forensisch sociale professional (FSP) van Hogeschool Utrecht (HU) wordt per 1 september 2018 een door de overheid bekostigde opleiding. Daardoor gaat het collegegeld fors omlaag en wordt de opleiding voor meer professionals betaalbaar. De master biedt een gedegen theoretische basis over het werken met cliënten in het gedwongen kader.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.