RSS feed
  • Project HU-lectoraat moet financiële problemen bij studenten voorkomen

20-09-2017 Biljetten euro's

Het HU-lectoraat Schulden en Incasso wil dat iedereen kan studeren zonder zich zorgen te hoeven maken over financiële problemen. Daarom is het in juni een tweejarig project gestart om dit doel te bereiken: Studeren zonder financiële zorgen. Dit project is mede mogelijk door een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

• HU opent collegejaar 2017-2018 met pleidooi voor samenwerking

24-08-2017 jaaropening 2017

Docenten, medewerkers en studenten van Hogeschool Utrecht hebben op donderdag 24 augustus samen met partners uit kennisinstellingen en de beroepspraktijk het collegejaar 2017/2018 feestelijk geopend. De jaaropening had als thema ‘De HU van Morgen’. Collegevoorzitter Jan Bogerd: “Samenwerking is nodig. Samenwerking zit in ons DNA.”

• Nieuw initiatief voor gemengd onderwijs op Hogeschool Utrecht

22-08-2017 Cursus Inclusief leren en innoveren

Studenten Social Work en studenten met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) gaan samen bij Hogeschool Utrecht een cursus volgen van tien weken. Dit keuzeprogramma ‘Inclusief leren en innoveren’ start in februari 2018. “In andere landen zijn al soortgelijke ervaringen opgedaan met gemengd onderwijs, alleen nog niet met LVB-mensen. De HU loopt daarin dus voorop!”, zegt Sascha van Gijzel, die vanuit het HU-lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning is betrokken bij dit initiatief.

• “Te weinig Nederlandse organisaties maken gebruik van big data”

24-07-2017 Big Data

"Nederlandse organisaties moeten meer investeren in big data strategieën en diensten. Die strategieën en diensten zijn gebaseerd op grote hoeveelheden gegevens over klanten en processen. Op dit moment maakt slechts zes procent van de Nederlandse bedrijven serieus gebruik van de mogelijkheden van big data. Dat percentage moet omhoog", zegt Johan Versendaal, lector Digital Smart Services van Hogeschool Utrecht. Zijn lectoraat geeft leiding aan het project ‘Datagedreven diensteninnovatie: compliancy en transparancy by design', waarvan de HU penvoerder is.

• Financiering belangrijkste barrière voor startende ondernemers

06-07-2017 Ibrahimovic en Van Teeffelen

Startende ondernemers blijken sterk gehinderd te worden door de slechte toegang tot kapitaal. De financiële steun vanuit familie en vrienden is ontoereikend. Vaak zijn ondernemers dan al afgewezen door een bank. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport van HU-promovendus Alija Ibrahimovic en HU-lector Lex van Teeffelen, uitgevoerd in opdracht van Qredits, de grootste alternatieve kredietverstrekker voor ondernemers in Nederland.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.