RSS feed
  • Subsidie voor onderzoek nieuwe journalistieke verhaalvormen

24-01-2018 Subsidie voor onderzoek nieuwe journalistieke verhaalvormen

Nieuwe technologie biedt journalisten de mogelijkheid om de nieuwsconsument onder te dompelen in verhalen. Dat noemen we immersieve journalistiek. Het lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek kreeg een SIA Raak-subsidie om onderzoek te doen naar de toegevoegde waarde daarvan.

• Jacqueline Bosker benoemd tot lector bij Hogeschool Utrecht

23-01-2018 Bosker

Dr. Jacqueline Bosker is per 1 januari 2018 benoemd als lector Werken in Justitieel Kader bij Hogeschool Utrecht. Het lectoraat is in 2008 gestart op initiatief van de drie reclasseringsorganisaties (3RO) en Hogeschool Utrecht. Samen met dr. Vivienne de Vogel, die in maart 2017 werd benoemd als lector, vormt Jacqueline Bosker de nieuwe leiding van dit lectoraat. Zij vervangen de huidige lector, Anneke Menger, die in april 2018 met pensioen gaat.

• Studie naar moreel kader voor inzet robots in basisonderwijs

18-01-2018 Matthijs Smakman

De robot-assistent is een nieuwe, veelbelovende technologie om docenten in het basisonderwijs te ondersteunen en leerprestaties te verbeteren. Er ontbreekt echter nog een moreel kader om robots op een gerechtvaardigde manier in te zetten. Daarom gaat HU-onderzoeker Matthijs Smakman in zijn promotieonderzoek een morele richtlijn voor de inzet van robots in het onderwijs ontwikkelen.

• HU-lector ontwikkelt kennisagenda wijkverpleging met beroepsgroep

18-01-2018 Subsidie voor ontwikkelen kennisagenda wijkverpleging

Nienke Bleijenberg, lector Proactieve Ouderenzorg, is door ZonMw gevraagd onderzoek te doen naar de kennisbehoefte die verpleegkundigen en verzorgenden ervaren. De opbrengsten worden opgenomen in een kennisagenda voor de beroepsgroep.

• Nieuwe studie verbetert communicatie in de zorg bij afasie

17-01-2018 afasie

Goede communicatie is essentieel om gedeelde besluitvorming tussen professional en patiënt te kunnen laten plaatsvinden binnen de zorg. Mensen met afasie na een beroerte hebben problemen met taal, waardoor de communicatie vaak spaak loopt. Het project CommuniCare van het lectoraat Logopedie – Participatie door Communicatie wil de communicatie tussen zorgprofessionals, personen met afasie en hun naasten optimaliseren. Het ontvangt daarvoor een subsidie van 300.000 euro van SIA RAAK-publiek.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.