RSS feed
  • HU trots op prestaties studententeam Selficient bij Solar Decathlon

16-10-2017 Selficient publieksprijs thumb

Hogeschool Utrecht is trots op haar studententeam Selficient, dat met hun zelfontworpen energieneutrale huis de zevende plaats heeft behaald in de finale van de internationale duurzaamheidswedstrijd Solar Decathlon 2017 in de VS. Het team sleepte verder een tweede prijs voor ‘Marktpotentieel’ en een derde prijs voor ‘Water efficiëntie’ in de wacht, én het won de publieksprijs.

• Een jaar dakloos: Wim vertelt zijn verhaal

06-10-2017

Utrechter Wim Eickholt hield een dagboek bij van zijn leven in 2015. Dat jaar zwierf hij dakloos door de stad. Overdag zat hij in de Gemeentebibliotheek of bij ’t Hoogt, rond etenstijd meldde hij zich bij het Smulhuis om daarna een plaatsje in het Slaaphuis te bemachtigen. Lector Lia van Doorn maakte de publicatie mogelijk, omdat studenten hier veel van kunnen leren.

• Schuldpreventie: niet omdat het kan, maar omdat het moet

06-10-2017

Bijna een op de vijf Nederlandse huishoudens kampt met problematische schulden of loopt het risico daarop. Dat roept de vraag op hoe problematische schulden kunnen worden herkend en voorkomen. Bijzonder lector Schulden en Incasso Tamara Madern houdt zich de komende vier jaar met schuldpreventie bezig. Op 5 oktober zette zij haar onderzoeksprogramma uiteen in een openbare les.

• "Observaties effectief middel om didactisch handelen leraren te verbeteren"

05-10-2017 Henk van den Hurk

De vakdidactische kennis van leraren, of preciezer: kennis over wat een leesles effectief maakt, heeft weinig invloed heeft op wat ze daadwerkelijk in hun dagelijkse lespraktijk doen. Dat concludeert onderzoeker Henk van den Hurk van het lectoraat Geletterdheid van de HU na zijn jarenlange promotieonderzoek. Op 5 oktober verdedigt hij zijn proefschrift Teacher knowledge and instructional behaviour and pupil achievement in reading bij de Rijksuniversiteit Groningen.

• "Gesprekken onderzoeken helpt organisaties aansluiten bij hun publiek"

29-09-2017 Annette Klarenbeek

Op 28 september is Annette Klarenbeek officieel benoemd als lector van de programmalijn ‘gesprek’ van het HU-lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein (PubLab). In haar openbare les vertelde ze wat gespreksanalyse kan betekenen voor een succesvolle communicatiestrategie.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.