RSS feed
  • 'Uzelf' screent eHealth innovaties voor Pazio

25-05-2018

Uzelf, het samenwerkingsverband dat innovatieve ideeën realiseert die Utrechters helpen gezond te blijven, gaat eHealth-innovaties screenen voor PAZIO. Hogeschool Utrecht is een van de samenwerkende partners in Uzelf.

• "Interculturele kennis en gespreksvaardigheid moeten centraal staan in onderwijs in vreemde talen"

24-05-2018

Het onderwijs in de vreemde talen op school is vaak vooral gericht op het leren van rijtjes woorden, zinnen en regels, en op het beantwoorden van vragen bij teksten. Maar in onze samenleving zijn juist gespreksvaardigheid in vreemde talen en interculturele kennis nodig. Dat stelt prof. dr. Rick de Graaff van Hogeschool Utrecht. Op 24 mei hield hij zijn openbare les.

• "Betere zorg nodig voor ouderen thuis"

18-05-2018

Steeds meer ouderen met chronische aandoeningen wonen steeds vaker en langer thuis. Om de zorg voor ouderen toekomstbestendig te maken, is verdere professionalisering van de beroepsgroep (wijk)verpleegkundigen nodig. Dat stelde Nienke Bleijenberg, lector Proactieve Ouderenzorg aan Hogeschool Utrecht, in haar openbare les van 17 mei.

• Yael de Haan benoemd tot nieuwe lector Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek

01-05-2018 Yael de Haan

Yael de Haan is per 1 mei benoemd tot nieuwe lector van het Lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek van Hogeschool Utrecht. Dit lectoraat is onderdeel van Kenniscentrum Economisch Sterke en Creatieve Stad. De Haan is de opvolger van Piet Bakker, die 11 januari 2018 afscheid nam als lector.

• Drie HU-docenten ontvangen NWO promotiebeurs

24-04-2018 Drie HU-docenten ontvangen NWO promotiebeurs

Corina Breukink-Prosper, Emmy van de Burgt en Astrid Wijnands hebben elk een prestigieuze promotiebeurs voor leraren van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gekregen. Met deze beurs kunnen zij de komende vijf jaar, naast hun docentschap en onderzoek aan de HU, werken aan hun promotie.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.