RSS feed
  • "Geen technologische vooruitgang zonder ethiek"

17-05-2019 Raymond Slot

De digitale revolutie komt in een steeds hogere versnelling terecht. Technische kennis geeft ons meer mogelijkheden dan ooit, maar hoe gaan we al die kennis inzetten? Die vraag wordt steeds urgenter, betoogde Raymond Slot, lector Intelligent Data Systems aan Hogeschool Utrecht, in zijn afscheidscollege op 17 mei. Hij pleit voor integrale aandacht voor kritisch denken, persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid en ethiek in technische opleidingen en onderzoeksprogramma’s.

• Internationale interesse voor project virtual reality in het onderwijs

17-05-2019

Onlangs toonde Stan van Ginkel tijdens een conferentie van de Verenigde Naties de onderzoeksresultaten van zijn virtuele cursus mondeling presenteren. De interesse hierin was zo groot, dat Stan voor de Teachers Task Force van UNESCO werd gevraagd.

• Onderwijsmodule helpt studenten journalistiek over hun data-angst heen

13-05-2019 laptop

Het analyseren van cijfermateriaal is niet meer weg te denken uit de journalistiek. Toch zijn er maar weinig studenten journalistiek die zich aan data-analyse en statistiek wagen. Daarom wordt aan Hogeschool Utrecht een onderwijsmodule ontwikkeld die studenten meer vertrouwd maakt met data-analyse. Het project kreeg een Comenius-beurs toegekend.

• Onderzoek naar kansen in onderwijs voor mensen met verstandelijke beperking

09-05-2019 Ervaringsdeskundige

Het hoger onderwijs is gericht op toetreding tot de arbeidsmarkt. Voor veel mensen met een verstandelijke beperking is dat een brug te ver. Deelnemen aan het campusleven kan echter ook voor hen heel waardevol zijn. Ze leren er belangrijke levensvaardigheden en het zorgt voor zingeving. Wat is nodig om deze mensen te kunnen laten deelnemen aan het campusleven? Hier deed het lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning van de HU de afgelopen drie jaar onderzoek naar in het project IC Life, samen met diverse internationale hogescholen en universiteiten. Op 7 en 8 juni presenteren ze de resultaten.

• Josje Dikkers nieuwe lector Organiseren van Verandering in het Publieke Domein

01-05-2019 Dikkers

Hogeschool Utrecht benoemt Josje Dikkers per 1 mei 2019 tot nieuwe lector van het lectoraat Organiseren van Verandering in het Publieke Domein. Zij is gepromoveerd aan de Radboud Universiteit en heeft veel ervaring opgebouwd in zowel onderzoek als onderwijs.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.