RSS feed
  • Waarom we elkaar vertrouwen in de deeleconomie

14-06-2019 maarten

Vertrouwen is het sleutelwoord van de deeleconomie, stelt HU-onderzoeker Maarten ter Huurne. Maar waar baseer je dat vertrouwen op als consument? En wat kan je als aanbieder op online deelplatforms als Thuisafgehaald of Airbnb doen om het vertrouwen van consumenten te vergroten? In zijn promotieonderzoek komt Ter Huurne met enkele praktische tips.

• Lector Josje Dikkers: ‘Werkdruk los je op door te kijken naar de context’

13-06-2019 Dikkers

Uit een landelijk onderzoek bij 1.150 zorg- en welzijnsorganisaties blijkt dat werkdruk in de top 3 staat van belangrijkste personele knelpunten. Utrechtzorg en Hogeschool Utrecht besloten dit probleem gericht te gaan aanpakken, met hulp van studenten. Lector Josje Dikkers: “Je moet niet leren omgaan met de belasting maar de belasting verlichten.”

• Onderzoek naar meerwaarde van gezondheidschecks door studenten

04-06-2019 student doet oogcheck

Studenten van diverse gezondheidszorg-opleidingen aan Hogeschool Utrecht gaan gezondheids- en leefstijladviezen geven aan burgers in wijken in de regio Utrecht. Zo dragen ze met onderwijs midden in de samenleving bij aan die samenleving terwijl ze werken aan hun competenties.

• HU opent op spectaculaire wijze haar living lab het Denver House

30-05-2019 Denver

Een indrukwekkende Amerikaanse zeearend vloog vanmiddag over het Utrecht Science Park met een sleutel aan de poot, waarmee het Denver House van de Hogeschool Utrecht officieel werd geopend. Het Denver House wordt een living lab op het gebied van duurzaam wonen.

• Onderzoek HU en Windesheim helpt sociale ondernemingen met groeiambities

20-05-2019 sociale ondernemingen

Voor sociale ondernemingen is het maken van winst geen doel op zich, maar een middel om impact te creëren met betrekking tot een specifiek maatschappelijk probleem. Dit kan uiteenlopen van armoedebestrijding, betaalbare gezondheidszorg, duurzaamheid of arbeidsparticipatie. Veel van deze bedrijven hebben moeite hun groeiambities te realiseren. Wat zijn de belemmerende factoren? En wat is er aan te doen? Dat onderzochten Hogeschool Utrecht, Hogeschool Windesheim Flevoland en twintig sociaal ondernemers. Op 21 mei presenteren zij de resultaten.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.