RSS feed
  • Patiënten hebben na een beroerte meer stimulans nodig om te lopen

14-06-2018

Op 14 juni promoveert Jacqueline Outermans, onderzoeker aan Hogeschool Utrecht, op het stimuleren van lopen bij mensen die een beroerte hebben gehad.

• Onderzoek zorgbehoefte jonge moeders: "Ineens draait alles om"

06-06-2018 Onderzoek jonge moeders: opeens draait alles om

Het lectoraat Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening van Hogeschool Utrecht heeft in opdracht van het ministerie van VWS onderzoek verricht naar de ondersteuningsbehoefte van jonge moeders. De minister en staatssecretaris van VWS boden het rapport aan de Kamer aan op 28 mei.

• Ontwerp tackelt probleem met vaktaal in natuurkunde, scheikunde en techniek

06-06-2018 Promotie Gerald van Dijk

Leerlingen ondervinden problemen met het begrijpen en produceren van vaktaal in de schoolvakken natuurkunde, scheikunde en techniek. Die problemen doen zich ook voor bij redeneringen die horen bij deze vakken. In zijn proefschrift beschrijft HU-onderzoeker Gerald van Dijk wat bekend is over de taal van de natuurwetenschappen en techniek en hoe een docent leerlingen daarmee zou kunnen helpen. Zijn promotie vond 28 mei plaats bij de Universiteit Utrecht.

• Promotie Koen Smit: Kennis over BRM onvoldoende gedeeld

30-05-2018 Koen Smit

Organisaties gebruiken uniforme bedrijfsregels om ontwikkelingen - zoals veranderingen in diensten, producten of proposities - in goede banen te leiden. Voor het definiëren en onderhouden van die bedrijfsregels wordt gebruik gemaakt van Business Rules Management. Bedrijven kunnen daarbij veel van elkaar leren, maar momenteel wordt kennis over BRM nog onvoldoende gedeeld. Dat concludeert Koen Smit, onderzoeker bij de HU, in zijn proefschrift, dat hij vrijdag 1 juni 2018 verdedigt.

• Zorg bij heup en knieartrose wordt vaak afgestemd op de individuele patiënt

25-05-2018

Huisartsen, fysiotherapeuten en orthopeden stemmen hun zorg vaak af op de individuele patiënt met heup- en knieartrose. Maar er is nog verbetering mogelijk, door meer combinaties van behandeling aan te bieden en door interventies nog beter toe te spitsen op specifieke patiëntengroepen, zo blijkt uit promotieonderzoek van Di-Janne Barten, onderzoeker aan Hogeschool Utrecht.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.