RSS feed
  • "Verbeter vaardigheden verpleegkundigen bij verlenen zorg op afstand"

20-06-2018 Promotie Thijs van Houwelingen

Er is steeds meer behoefte aan zorg op afstand met behulp van ICT (Telehealth) maar die transitie verloopt moeizaam. In zijn proefschrift onderzocht HU-onderzoeker Thijs van Houwelingen hoe verpleegkundigen beter geschoold en getraind kunnen worden in het verlenen van zorg op afstand. Volgens de onderzoeker moeten de verpleegkundigen in ieder geval hun vaardigheden verbeteren om Telehealth mogelijk te maken. Hij verdedigde 12 juni zijn proefschrift bij de Universiteit Utrecht.

• Crossmedialab en Sportfondsen maken zwemmen leuk met Jip

20-06-2018 JIP

“Zwemmen is stom”, “ik durf niet onder water”: Lang niet iedereen vindt zwemles leuk, hoe belangrijk het ook is. Om zwemmen leuker te maken, had zwembadexploitant Sportfondsen al eens een mascotte ontwikkeld: Jip het Nijlpaard. In samenwerking met onderzoeker Simone de Droog van het Crossmedialab en studenten van Hogeschool Utrecht is Jip nu doorontwikkeld tot een belevenis die kinderen vanaf het begin tot het einde bij hun zwemlessen begeleidt.

• Koninklijke onderscheiding voor Marieke Schuurmans

14-06-2018

Als slotstuk van haar afscheidsrede, ontving lector Ouderenzorg prof. dr. Marieke Schuurmans …... Zij ontving deze onderscheiding omdat zij zich als hoogleraar verplegingswetenschappen aan de Universiteit Utrecht en als lector Ouderenzorg bij de Hogeschool Utrecht bijzonder heeft ingezet.

• "Ouderen van nu vragen om heel andere gezondheidszorg"

14-06-2018

De gezondheidszorg barst uit zijn voegen, onder andere door de steeds maar stijgende levensverwachting. Daarom moeten we toe naar een heel andere gezondheidszorg, aldus prof. dr. Marieke Schuurmans. Op 14 juni neemt zij afscheid als lector Ouderenzorg bij het Lectoraat Chronisch Zieken van Hogeschool Utrecht.

• Patiënten hebben na een beroerte meer stimulans nodig om te lopen

14-06-2018

Op 14 juni promoveert Jacqueline Outermans, onderzoeker aan Hogeschool Utrecht, op het stimuleren van lopen bij mensen die een beroerte hebben gehad.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.