RSS feed
  • HU-onderzoeker werkt aan financieringsgids voor popmuzikanten

17-12-2018 Udo

Muzikanten concentreren zich het liefst op muziek maken. Veel muzikanten – en ook managers - hebben slechts beperkt kennis van financieringsmogelijkheden, terwijl die toch van groot belang zijn voor hun succes als ondernemer. Roderick Udo, onderzoeker aan Hogeschool Utrecht, wil hier met zijn promotieonderzoek verandering in brengen. “Zodat artiesten zich beter kunnen focussen op het creatieve proces.”

• Studenten bedenken creatieve oplossingen voor stationsgebied Bunnik

17-12-2018 Bunnik

Picknickbankjes, een foodtruck op vrijdagmiddag, een amfitheater, een speeltuin in Romeinse stijl: studenten werden onder leiding van HU-onderzoeker Martijn Rietbergen ingeschakeld om het stationsgebied van Bunnik een flinke boost te geven. “Vanaf hier is het maar tien minuten fietsen naar het Utrecht Science Park”, zegt projectleider Birgitte Silvester.

• Onderzoek gesprekken zorgprofessionals en kankerpatiënten over seksualiteit

14-12-2018 Irene Kelder

Hoewel er steeds betere behandelingsmogelijkheden zijn, blijven (ex-)kankerpatiënten vaak nog jarenlang leven met de gevolgen van de ziekte. Zo ervaart bijna twee derde van hen achteruitgang in intimiteit en seksualiteit. Een probleem dat in gesprekken met zorgprofessionals lang niet altijd herkend wordt. Met haar promotieonderzoek wil Irene Kelder deze professionals handvatten bieden om gesprekken over intimiteit en seksualiteit te verbeteren.

• Paul Drijvers: "Zie rekenen en wiskunde als één schoolvak"

11-12-2018 Drijver

Woensdag 11 december 2018 debatteert de vaste commissie OCW over de Kamerbrief 'Toekomst van rekenen in het vo en mbo'. Daarbij kan het goed zijn om even over de grens te kijken. Het onderscheid tussen rekenen en wiskunde, dat in Nederland soms wat krampachtig wordt gehandhaafd, is in internationaal perspectief niet gangbaar en bevordert het denken in doorlopende leerlijnen niet. Dat betoogt Paul Drijvers, lector Didactiek van Wiskunde en Rekenen aan de HU, vandaag in De Volkskrant.

• Nieuw onderzoek naar geloofwaardigheid liveblogs

10-12-2018 Live report

Live verslag doen van een gebeurtenis is complex. Journalisten moeten oog hebben voor relevante ontwikkelingen terwijl het publiek (ongeduldig) wacht op nieuwe feiten en duiding. Live zijn alle feiten relevant, dus is het hard werken om een compleet beeld van de werkelijkheid te geven en tegelijkertijd mensen ervan te overtuigen dat die gepresenteerde versie klopt. Hoe doen journalisten dat? Begrijpt en aanvaardt het publiek hun pogingen ook? Dat is de onderzoeksvraag waar HU-docent Sebastiaan van der Lubben zich de komende vier jaar over gaat buigen.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.