NRO-subsidie Werkplaats Onderwijsonderzoek rond het thema Burgerschap, bildung & kritisch denken

12-09-2018

Afgelopen juli is een NRO-aanvraag voor een Werkplaats Onderwijsonderzoek rond het thema Burgerschap gehonoreerd. Namens Hogeschool Utrecht is Anouk Zuurmond mede-aanvrager in een consortium van ROC Midden Nederland, de Universiteit Twente en de Rijksuniversiteit Groningen.

De Werkplaats is getiteld ‘Democratisering van kritisch denken’ en in dit project werken onderzoekers, lerarenopleiders, mbo-docenten en studenten de komende twee jaar gezamenlijk aan de ontwikkeling en implementatie van burgerschapsvorming in het mbo. Daarin worden kritisch denken en bildung verbonden met de beroepsvoorbereiding.

Anouk Zuurmond is lerarenopleider bij Instituut Archimedes en als onderzoeker betrokken bij het lectoraat Normatieve Professionalisering van het Kenniscentrum Leren en Innoveren.

Meer informatie is te vinden op nro.nl.