Hogescholen organiseren congres over de inclusieve arbeidsmarkt

31-01-2018

Donderdag 18 januari organiseerden de HRM-opleidingen en lectoraten van vijf hogescholen (HAN, Hanzehogeschool Groningen, Windesheim Zwolle, Saxion en Hogeschool Utrecht) onder begeleiding van dagvoorzitter Aart van der Gaag aan Hogeschool Utrecht een congres rond het thema inclusieve arbeidsmarkt.

congres HRM

Tijdens dit congres werd het handboek ‘Omdat het kan! HRM-handvatten voor een inclusieve arbeidsmarkt’ gepresenteerd. Annet de Lange (HRM-lector aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) overhandigde het eerste exemplaar van dit boek aan keynote speaker en SER- voorzitter Mariëtte Hamer. In haar persoonlijke en verbindende verhaal nodigde Mariëtte Hamer de aanwezige studenten en werkgevers uit om elkaar rond dit thema op te zoeken en om samen na te denken over oplossingen om onze arbeidsmarkt inclusiever te maken. Deze roep om kwetsbare werknemers uit diverse groepen (zonder teveel ‘in hokjes’ te denken) deel uit te laten maken van het arbeidsproces vond weerklank bij de andere sprekers, onder wie sociaal ondernemer Theo Duijker (Enspiratie) en (oud) vakbondsbestuurders Jaap Jongejan (SBI Formaat), Mei Li Vos (Vakbond AVV), Semih Eski (CNV Jongeren) en Harm Bult (FNV Jong).

Masterclasses

Het congres vormde tevens het startschot voor masterclasses rond HRM-handvatten voor inclusiviteit op de werkvloer die de komende maanden parallel aan de 5 hogescholen worden verzorgd. Dit om het thema ook meer in de HRM-opleidingen te integreren. Om studenten hierin te inspireren werden er in de middag uiteenlopende workshops gegeven door experts vanuit onderzoek en praktijk.

Meer informatie over het boek ‘Omdat het kan’ & bestellen
HU-lectoraat Organiseren van verandering in het publieke domein

Congres HRM collage