RSS feed
  • Waarom de trilvork wél succesvol is (en de stappenteller niet)

16-01-2019 trilvork

Stappentellers worden veel gebruikt, maar voor een gedragsverandering zorgen ze maar zelden. De trilvork, een gadget die feedback geeft op het moment dat je jouw gedrag kan veranderen, heeft wél succes. Dat toont HU-onderzoeker Sander Hermsen aan met zijn promotieonderzoek dat hij op 16 januari verdedigt aan de VU. “Maar waar de trilvork niet voor kan zorgen, is motivatie.”

• Onderzoek: hoe ontwikkel je online onderwijs voor professionals?

10-01-2019

Online content is in veel studies al gangbaar, maar het gebruik ervan blijft achter onder volwassen studenten. Hoe ontwikkel je online content die hen aanspreekt?

• Nieuw HU-onderzoek in de strijd tegen laaggecijferdheid

10-01-2019 Kees Hoogland

Wie laaggecijferd is, heeft moeite hebben met situaties in hun dagelijks leven waarin getallen, maten en verbanden een rol spelen. Net als laaggeletterdheid heeft laaggecijferdheid grote invloed op iemands dagelijks leven. Medio januari start Hogeschool Utrecht een nieuw Erasmus+ project met als doel laaggecijferdheid onder volwassenen te helpen terugdringen.

• HU-onderzoeker werkt aan financieringsgids voor popmuzikanten

17-12-2018 Udo

Muzikanten concentreren zich het liefst op muziek maken. Veel muzikanten – en ook managers - hebben slechts beperkt kennis van financieringsmogelijkheden, terwijl die toch van groot belang zijn voor hun succes als ondernemer. Roderick Udo, onderzoeker aan Hogeschool Utrecht, wil hier met zijn promotieonderzoek verandering in brengen. “Zodat artiesten zich beter kunnen focussen op het creatieve proces.”

• Studenten bedenken creatieve oplossingen voor stationsgebied Bunnik

17-12-2018 Bunnik

Picknickbankjes, een foodtruck op vrijdagmiddag, een amfitheater, een speeltuin in Romeinse stijl: studenten werden onder leiding van HU-onderzoeker Martijn Rietbergen ingeschakeld om het stationsgebied van Bunnik een flinke boost te geven. “Vanaf hier is het maar tien minuten fietsen naar het Utrecht Science Park”, zegt projectleider Birgitte Silvester.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.