RSS feed
  • "Persoonlijke vorming belangrijk voor professionalisering student"

20-11-2018 Edwin van der Zande

Uit het promotieonderzoek van Edwin van der Zande, docent bij HU-PABO en onderzoeker bij het Lectoraat Normatieve Professionalisering, blijkt dat studenten behoefte hebben aan vrije ruimte: ruimte waarin ze ontdekken wie ze zijn en waar ze voor staan. “Vorming in levensoriëntatie is basisbehoefte van iedere hbo-student”, stelt Van der Zande. “Het is een belangrijke component in de professionalisering van de student.”

• Lector Marlies van Steenbergen onderscheiden voor rol in Nederlandse ICT

19-11-2018

Tijdens het vakcongres voor IT-architecten, dat jaarlijks door het Nederlands Architectuur Forum (NAF) wordt georganiseerd, ontving HU-lector Marlies van Steenbergen 15 november de NAF-penning voor haar bijzonder betekenis voor de Nederlandse ICT-architectuur.

• Gemeente en HU onderzoeken succes van samenwerking jeugdhulp en onderwijs

15-11-2018 Jeugdzorg Onderzoek

Hoe zorg je dat kinderen die hulp nodig hebben, die ook kunnen krijgen? En wel binnen de eigen gemeente? Wijk bij Duurstede liet het Lectoraat Jeugd van Hogeschool Utrecht uitzoeken hoe hun aanpak in de praktijk werkt. “Mooi hoe lectoraat en pedagogische praktijk elkaar zo ontmoeten.”

• Werkspoorkwartier wint ABN AMRO Circular Economy Award

12-11-2018

Het Utrechtse Werkspoorkwartier werd tijdens het BT Event - het vakevenement over regionale economie en vestigingsklimaat - uitgeroepen tot beste circulaire werklocatie van Nederland. Het lectoraat Building Future Cities van Hogeschool Utrecht is een van de samenwerkingspartners.

• "We moeten forensisch sociaal werker beter toerusten voor complex vak"

08-11-2018 Vogel en Bosker

Het werk van forensisch sociale professionals is de laatste jaren complexer en zwaarder geworden. Dat komt doordat steeds meer van hun cliënten kampen met zware en meervoudige problematiek. Om betere hulp te kunnen bieden is meer samenwerking in het forensisch sociale domein nodig, meer zeggenschap voor cliënten, en professionals die beter zijn toegerust voor hun taken. Aldus dr. Vivienne de Vogel en dr. Jacqueline Bosker, beiden aangesteld als lector Werken in een Justitieel Kader bij de HU, in hun openbare les van 8 november 2018.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.