RSS feed
  • COMPLETE stimuleert betrokkenheid ouders bij behandeling kinderen

18-09-2019 kind met moeder

Logopedisten werken dagelijks met kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Daarbij richten ze zich voornamelijk op het kind; de samenwerking met ouders is vaak beperkt. Terwijl die samenwerking veel voordelen kan bieden. Het project COMPLETE wil ouders en behandelaars dichter bij elkaar brengen en zo de effectiviteit van de behandeling vergroten.

• HU helpt circulaire economie ontwikkelen in Werkspoorkwartier

04-09-2019 werkspoorkwartier

Op het Utrecht Science Park werken Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en Utrecht Sustainability Institute samen aan een duurzame stedelijke omgeving. Bijvoorbeeld in het 'Werkspoorkwartier - Creatief Circulair Maakgebied', waar de samenwerking tussen studenten, onderzoekers en bedrijven concrete bijdragen oplevert voor duurzame stedelijke ontwikkeling. De HU maakte er een video over.

• Nieuw onderzoek helpt mensen met sporten uit sociaal isolement

03-09-2019 Sport

Langdurig werklozen, statushouders, dak- en thuislozen, ze voelen zich vaak gemarginaliseerd en eenzaam. Eén manier om meer structuur in hun leven te krijgen en hun uit hun sociale isolement te krijgen, is deelname aan sport. In de praktijk gebeurt dit nog maar weinig. Hoe kan daar verandering in worden gebracht? Dat onderzoekt Calibrating Inclusive Sporting Encounters (CISE).

• Bijzonder lector voor bevorderen duurzame arbeidsparticipatie vluchtelingen

02-09-2019 Leendert

De arbeidsparticipatie van statushouders laat nog veel te wensen over. Belangrijke struikelblokken zijn taal, sociaal netwerk en toegang tot onderwijs en werk, maar ook onrealistische verwachtingen. Zowel bij nieuwkomers als bij werkgevers. Er is meer onderzoek nodig naar hoe je statushouders op een effectieve manier naar werk kunt begeleiden. Stichting voor vluchteling-studenten UAF en Hogeschool Utrecht stellen daarom een bijzonder lector aan voor een periode van vier jaar: Leendert de Bell.

• Onderzoek naar Artificial Intelligence met nieuwe lector Stefan Leijnen

02-09-2019 Stefan

Naarmate het gebruik van data en algoritmes toeneemt, wordt de impact van Artificial Intelligence (AI) steeds beter voelbaar. Een verantwoorde inzet van AI moet dan ook bovenaan de agenda staan als we het hebben over de vraag hoe mensen, bedrijven en overheden omgaan met de digitale transformatie. Dat vindt Stefan Leijnen, per 1 september 2019 aangesteld als lector Intelligent Data Systems van Hogeschool Utrecht.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.