RSS feed
  • “Te weinig Nederlandse organisaties maken gebruik van big data”

24-07-2017 Big Data

"Nederlandse organisaties moeten meer investeren in big data strategieën en diensten. Die strategieën en diensten zijn gebaseerd op grote hoeveelheden gegevens over klanten en processen. Op dit moment maakt slechts zes procent van de Nederlandse bedrijven serieus gebruik van de mogelijkheden van big data. Dat percentage moet omhoog", zegt Johan Versendaal, lector Digital Smart Services van Hogeschool Utrecht. Zijn lectoraat geeft leiding aan het project ‘Datagedreven diensteninnovatie: compliancy en transparancy by design', waarvan de HU penvoerder is.

• Financiering belangrijkste barrière voor startende ondernemers

06-07-2017 Ibrahimovic en Van Teeffelen

Startende ondernemers blijken sterk gehinderd te worden door de slechte toegang tot kapitaal. De financiële steun vanuit familie en vrienden is ontoereikend. Vaak zijn ondernemers dan al afgewezen door een bank. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport van HU-promovendus Alija Ibrahimovic en HU-lector Lex van Teeffelen, uitgevoerd in opdracht van Qredits, de grootste alternatieve kredietverstrekker voor ondernemers in Nederland.

• Werkboek SOLACE ondersteunt patiënten met chronische pijn na revalidatie

05-07-2017 Onderzoeksproject SOLACE

Het onderzoeksproject SOLACE van Hogeschool Utrecht heeft een werkboek opgeleverd dat mensen met chronische pijn helpt de resultaten van hun revalidatie vast te houden. In het boek kunnen waarden en doelen worden geformuleerd en belangrijke momenten en ervaringen tijdens de revalidatie worden bewaard. SOLACE is uitgevoerd door drie HU-lectoraten: Leefstijl en Gezondheid, Co-design en Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein.

• HU start lectoraat Didactiek van het bèta- en technologieonderwijs

05-07-2017 Elwin Savelsbergh

Hogeschool Utrecht (HU) start een lectoraat Didactiek van het bèta- en technologieonderwijs. Het lectoraat richt zich de komende vier jaar op versterking van het bèta- en technologieonderwijs in het primair en voortgezet onderwijs en in het hoger beroepsonderwijs. Voor dit nieuwe lectoraat is Elwin Savelsbergh benoemd tot lector. Het lectoraat is ondergebracht bij het Kenniscentrum Leren en Innoveren van Hogeschool Utrecht.

• Internationale toolkit helpt interventies tegen radicalisering te evalueren

04-07-2017 Anke van Gorp

Een internationale toolkit is opengesteld waarmee professionals, zoals agenten, jongerenwerkers en hun managers de interventies tegen radicalisering kunnen evalueren. HU-onderzoekers Anke van Gorp en Louis Logister van het Lectoraat Kennisanalyse Sociale Veiligheid hebben aan dit project bijgedragen. Van Gorp: “Het werkveld gaf aan dat er door een gebrek aan goede evaluaties nog niet voldoende geleerd wordt over welke interventies werken tegen gewelddadig extremisme. Deze toolkit biedt uitkomst.”

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.