RSS feed
  • Onderzoek voor goed inzetten valpreventies in ouderenzorg

16-07-2019 valpreventie

Ouderen hebben een verhoogde kans te vallen en daarbij letsel op te lopen. Vallen is dan ook een serieuze bedreiging voor thuiswonende senioren. Bestaande valpreventieprogramma’s worden in de praktijk nog veel te weinig toegepast. Met nieuw onderzoek willen Hogeschool Utrecht en partners dit probleem aanpakken.

• Drie hogescholen bundelen krachten onderzoek Verslavingsreclassering

15-07-2019

​​Verslaving is een van de belangrijkste risicofactoren voor criminaliteit. De Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Saxion, de Hogeschool Utrecht en de Stichting Verslavingsreclassering GGZ (SVG) hebben de handen ineengeslagen om onderzoek en de aanpak van delinquent gedrag en verslaving naar een hoger niveau te tillen.

• “Energietransitie is onderdeel van complexe maatschappelijke transformatie”

09-07-2019 Oostra

De energietransitie is een uitdagende opgave. Een kolfje naar de hand van techneuten? Niet alleen. Als je een analyse van de huidige maatschappelijke opgaven maakt die allemaal hun gevolgen hebben voor de bestaande gebouwde omgeving, blijkt de energietransitie onderdeel van een veel grotere transitie. Dat stelde dr. ir. Mieke Oostra, lector Nieuwe Energie in de Stad, tijdens haar openbare les, getiteld: Nieuwe energie.

• Make-It consortium bevordert therapietrouw in de praktijk

08-07-2019 medicijngebruik

Er is een groeiend aantal interventies en innovaties om het geneesmiddelengebruik - de therapietrouw – van patiënten te bevorderen, maar het lukt nog niet om deze in de praktijk grootschalig toe te passen. Hoe kunnen we de therapietrouw in de praktijk verbeteren? Het Make-It Consortium, met experts uit verschillende zorgdisciplines, buigt zich vanaf 1 juli over deze vraag. Het Lectoraat Innovatie van Zorgprocessen in de Farmacie van Hogeschool Utrecht heeft hierin een grote rol.

• Kenniscentra HU publiceren jaarverslagen 2018

03-07-2019 jaarverslagen

Sinds 2002 werkt Hogeschool Utrecht in kenniscentra aan maatschappelijke opgaven en vragen uit de arbeidsmarkt. Zo dragen we bij aan de kwaliteit van leven in onze regio. De kenniscentra hebben nu elk een jaarverslag uitgebracht met de highlights van 2018.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.