Kenniscentra

Onderzoek binnen Hogeschool Utrecht (HU) richt zich op innovatie van de beroepspraktijk en is nauw verweven met het onderwijs. De kennis komt voort uit maatschappelijke behoeften en is gericht op de professionalisering van de beroepspraktijk. De kenniscentra van de HU voeren onderzoek uit in nauwe samenwerking met het beroepsveld, zowel in de regionale, nationale en internationale arena.

laboratoriummedewerker

Thuishaven voor onderzoek

In de HU-kenniscentra bundelen de lectoren en kenniskringen hun krachten. Een kenniscentrum is de thuishaven van het onderzoek en vormt een herkenbaar en erkend loket voor de beroepspraktijk. Een kenniscentrum doet onderzoek op specifieke thema’s, in samenspraak met het beroepenveld. Onderzoek bij de HU is georganiseerd in vier kenniscentra.

Vanaf 1 september 2013 is als adviseur van alle onderzoekers van de HU, het Lectoraat Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek actief met als lector Daan Andriessen. Het lectoraat heeft als opdracht bij te dragen aan onderzoeksmethoden voor praktijkgericht onderzoek.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten