Openbare les prof. dr. Paul Drijvers (dit evenement is geweest)

11-10-2018

Hogeschool Utrecht nodigt u uit om op donderdag 11 oktober 2018 om 15:00 uur de openbare les bij te wonen van prof. dr. Paul Drijvers getiteld Hoofd in de wolken, voeten op de vloer; Praktijkgericht onderzoek naar wiskundig denken in ict-rijk reken-wiskundeonderwijs.

Lector Paul Drijvers

Sinds september 2017 is Paul Drijvers lector in het lectoraat Didactiek van Wiskunde en Rekenen. Binnen het Kenniscentrum Leren en Innoveren richt het lectoraat zich op de versterking van de didactiek van wiskunde en rekenen in de opleidingen van Hogeschool Utrecht en in de schoolpraktijk. Het accent ligt hierbij op wiskundig denken en de inzet van digitale middelen. Paul combineert dit lectoraat met zijn hoogleraarschap in de Didactiek van de Wiskunde bij het Freudenthal Instituut van de Universiteit Utrecht.

Deze openbare les is onderdeel van de derde editie van de conferentie Onderwijs meets Onderzoek, die zich richt op de dialoog tussen docenten rekenen-wiskunde en onderzoekers van reken-wiskundeonderwijs.

Praktische informatie

Datum: donderdag 11 oktober 2018
Locatie: Hogeschool Utrecht, Padualaan 101, Utrecht Science Park
Aanvang: 15.00 uur

Programma

14.30 uur  Ontvangst 
15.00 uur  Opening door dr. ir. Anton Franken MBA, lid College van Bestuur
Uitreiking lectorenpenning door prof. dr. Elly de Bruijn, directeur Kenniscentrum Leren en Innoveren
15.20 uur Openbare Les door prof. dr. Paul Drijvers
15.50 uur Co-referaat door drs. Desiree van den Bogaart namens de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren
16.00 uur  Receptie 
  Vervolg conferentie Onderwijs meets Onderzoek

Aanmelden

Nadere informatie over en aanmeldingsformulier voor de conferentie Onderwijs meets Onderzoek vindt u op de website van de NVVW.