De Master spreekt over werken in de digitale wereld (dit evenement is geweest)

08-06-2018

Deze “De Master Spreekt” staat in teken van het nieuwe boek “Werken in de digitale wereld”, een uitgave van KNVI. In dit boek worden functies, taken, rollen en competenties in de informatica beschreven. Een werk dat thuishoort in iedere organisatie.

Tijdens deze boeklancering nemen Pascal Ravesteijn en Wassili Zafiris u mee in twee fascinerende presentaties over werken in de digitale wereld. Wat betekent digitale transformatie voor u en voor uw organisatie? Over welke vaardigheden dient de informatieprofessional te beschikken en welke concrete stappen kunt u voor uzelf zetten?

Deze “De Master Spreekt” richt zich op HRM, managers, werving- en selectiebureaus, CIO’s, opleiders en –uiteraard  – op de informatieprofessionals.

Programma

14.00 uur  Ontvangst 
14.30 uur Opening - Anita Bosman (KNVI)
14.40 uur Interview met auteur Johan Op de Coul door Jeroen Kuijlen (IT Staffing)
15.00 uur
 
'Competentieontwikkeling in de digitale wereld' 
Pascal Ravesteijn (Hogeschool Utrecht)
15.45 uur
 
'Persoonlijk leiderschap voor de ICT-professional'
Wassili Zafiris 
16.30 uur  Borrel en boeklancering 

De eerste 30 aanmeldingen ontvangen het boek 'Werken in de digitale wereld' gratis.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 8 juni 2018
Locatie: Dynahuis Perkinsbaan 11, 3439 ND Nieuwegein
Entree: kosteloos

Aanmelden

Meld u aan via het aanmeldformullier (aanmelden is niet meer mogelijk)

Lector Pascal Ravesteijn - “Competentieontwikkeling in de digitale wereld”

Of wij het nu willen of niet: technologische ontwikkelingen hebben een impact op de maatschappij en het bedrijfsleven. Ook in Nederland vinden er dagelijks innovaties plaats. Het lijkt er echter op dat de snelheid waarmee dit gebeurt afneemt, zeker in de digitale context. Onderzoek van Tufts University plaatst Nederland in de Digital Evolution Index zelfs in de categorie van negatieve verandering. Een mogelijke oorzaak is het tekort aan gekwalificeerde mensen.

In zijn presentatie neemt lector Pascal Ravesteijn u mee in technologische ontwikkelingen die impact hebben op de maatschappij en het bedrijfsleven. Er wordt tevens ingegaan op wat dit betekend voor de (ICT-)professional. Hierbij zal een link worden gelegd naar wetenschappelijk onderzoek dat inzicht geeft in welke mate organisaties bezig zijn met competentieontwikkeling, zowel organisatorisch als individueel.

Wassili Zafiris – “Persoonlijk leiderschap voor de ICT-professional”

De digitale transformatie vraagt aanpassingsvermogen, zowel inhoudelijk als mentaal-emotioneel. Elk veranderproces waar wij mee geconfronteerd worden doet een beroep op ons vermogen om onze aannames, overtuigingen en routines te herzien. Zoals Albert Einstein ooit gezegd heeft: “Je kunt je problemen niet oplossen op dezelfde wijze waarmee je ze gecreëerd hebt”.

Om de digitale transformatie te verwezenlijken is een mentale-emotionele transformatie noodzakelijk. De nieuwe tijd vraagt een andere manier van omgaan met informatie, jezelf en betekenisgeving. Wassili Zafiris noemt dat Leiderschap 3.0: Persoonlijk leiderschap voor de ICT-professional. Tijdens zijn presentatie neemt hij u mee naar de essentie van verandering: het vermogen van mensen om zichzelf te leiden ten tijde van turbulentie.

Over de sprekers

Pascal Ravesteijn Dr. ing. Pascal Ravesteijn
Dr. ing. Pascal Ravesteijn is lector Procesinnovatie en Informatiesystemen aan Hogeschool Utrecht. Pascal heeft passie voor de mogelijkheden die IT biedt als driver van innovatie in de besturing en optimalisering van bedrijfsprocessen.

Naast zijn werkzaamheden voor Hogeschool Utrecht is Pascal voorzitter van het BPM-Forum, bestuurslid van ‘The International Information Management Association’ (IIMA) en editor van het wetenschappelijke ‘Journal International Technology and Information Management’ (JITIM).

 

Wassili Zafiris

Wassili Zafiris
Wassili Zafiris is een vooraanstaande coach en trainer in Nederland. Wassili is spreker, facilitator, opleider, ontwikkelaar en specialist in verandering. In 2017 heeft hij een Fellowship (Honoris Causa) van de IIOPM, toegekend gekregen. Als erkend meta-coach, neuro-semantisch pionier en NLP Master Trainer begeleidt hij transformatieprocessen bij particulieren en (internationale) ondernemingen.

 

Over de auteur

Johan op de Coul

Johan op de Coul
Johan op de Coul is professional op het gebied van management, organisatie, beheer van informatievoorziening/ICT en competentiemanagement in informatica. Hij is regelmatig betrokken bij het professionaliseren van ICT-organisaties of het beheer en de outsourcing van de informatievoorziening/ICT. Dit boek is een actualisering van de rapporten die al sinds 1982 worden uitgebracht door het KNVI (voorheen Ngi). Het zijn standaardwerken die door 8000 organisaties in Nederland worden gebruikt.

 

Over de dagvoorzitter

Anita Bosman

Anita Bosman
Anita Bosman zit in het bestuur van de KNVI en is verantwoordelijk voor het ICT-deeltijdonderwijs van Hogeschool Utrecht. Daarnaast heeft zij zitting in diverse commissies, zoals de adviesraad Stichting NASC, NTI en de werkgroep European Competence Framework. Ook is zij betrokken bij het kennislectoraat Procesinnovatie en Informatiesystemen bij Hogeschool Utrecht.

 

 

logos de Master Spreekt 8 juni 2018

Deze "De Master Spreekt" wordt mede mogelijk gemaakt door KNVI, IT Staffing, Van Haren Publising, EXIN en de opleiding Master of Informatics (MSc) van Hogeschool Utrecht.

Het boek 'Werken in de digitale wereld' wordt u aangeboden door EXIN, IT Staffing, KNVI en Van Haren Publishing

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van het ICT-deeltijdonderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt? U bent van harte welkom om de LinkedIn bedrijfspagina van Hogeschool Utrecht te volgen. Op deze pagina kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.