Jaarcongres Vakmanschap van de Reclasseringswerker; Professionaliteit in de netwerksamenleving

08-12-2017

Locatie: Hogeschool Utrecht, Padualaan 101, Utrecht

Reclasseringswerkers hebben meer mogelijkheden het werk naar eigen inzicht in te richten. Dit moet ook wel, want het reclasseringswerk vraagt steeds meer interdisciplinaire samenwerking. Denk aan ZSM. Aan Veiligheidshuizen. En aan de Top X aanpak. Dan red je het niet met strakke kaders. Dan heb je een goed gesprek nodig.

Wat betekent dit voor ons als professionals? Wat betekent het voor samenwerking met het OM, het sociaal domein en met de gemeente? Hoe sterk staan we in onze schoenen in interdisciplinaire teams? Hoe maken we onze kernexpertise en meerwaarde glashelder? Hoe houden we met elkaar de kwaliteit op orde? 

Wil je hierover meepraten? Kom dan naar het 7e jaarcongres Vakmanschap van de Reclasseringswerker.

Wie komen ook?

  • Anneke Menger, lector Werken in Justitieel Kader bij Hogeschool Utrecht, spreekt over deze ontwikkelingen en wat dit vraagt  van reclasseringswerkers en leidinggevenden. 
  • Hans Boutellier, directeur van het Verwey-Jonker Instituut en auteur van het boek ‘de improvisatiemaatschappij’, gaat in op de vraag wat nieuwe manieren van samenwerken vragen van het professioneel handelen. 
  • In deelsessie gaan reclasseringswerkers met elkaar in gesprek over thema’s die samenhangen met professionele ontwikkeling van reclasseringswerkers.

Noteer de datum alvast in je agenda. Een uitnodiging met de mogelijkheid tot aanmelden volgt in oktober.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten