Evenementen

RSS feed
 • Labtalk #4: inhaken met social media

  15-05-2018 Labtalk 4: inhaken met sociale media

  Met creatieve content die slim inhaakt op actuele gebeurtenissen kun je elke dag nieuwe mensen bereiken. Goedkoper dan adverteren op sociale media, en sympathieker bovendien.

 • Openbare les en symposium Nienke Bleijenberg

  17-05-2018

  Ter gelegenheid van de benoeming van Nienke Bleijenberg tot lector Proactieve Ouderenzorg van het Lectoraat Chronische Zieken aan het Kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven van Hogeschool Utrecht, nodigen wij u graag uit aanwezig te zijn bij haar symposium en openbare les.

 • Lunch Lecture: de vele gezichten van gepersonaliseerd leren

  23-05-2018 Onderwijs professionals

  In deze lunchsessie verkennen we verschillende beelden van gepersonaliseerd leren, de verschillende onderwijsvisies waar deze beelden uit voortkomen en de (soms tegenstrijdige) aanwijzingen die daaruit voortkomen voor het inrichten van een opleidingsprogramma.

 • Symposium en openbare les prof. dr. Rick de Graaff

  24-05-2018 Rick de Graaff

  Prof. dr. Rick de Graaff is lector bij het Lectoraat Didactiek van de Vreemde Talen van Hogeschool Utrecht. Ter gelegenheid van zijn benoeming nodigen wij u graag uit om op 24 mei 2018 aanwezig te zijn bij de openbare les 'Van Vreemde Talen naar Vereende Talen'.

 • Promotie Gerald van Dijk

  28-05-2018 Gerald van Dijk

  In zijn proefschrift beschrijft Van Dijk wat we weten over de taal van de natuurwetenschappen en techniek en vervolgens beschrijft hij principes voor een aanpak om leerlingen daarmee te helpen. Maar hoe werkt zo’n aanpak in de bèta-technische onderwijspraktijk en hoe kunnen vakdocenten in hun opleiding zo'n aanpak leren hanteren?

 • De Master spreekt over werken in de digitale wereld

  08-06-2018 de Master spreekt juni 2018

  Tijdens de boeklancering van 'Werken in de digitale wereld' van Johan op de Coul, nemen Pascal Ravesteijn en Wassili Zafiris u mee in twee fascinerende presentaties over werken in de digitale wereld.

 • Afscheidscollege prof. dr. Marieke Schuurmans

  14-06-2018

  Na een periode van ruim 15 jaar neemt prof. dr. Marieke Schuurmans op donderdag 14 juni 2018 afscheid van Hogeschool Utrecht.
  Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij haar afscheidscollege als lector Ouderenzorg bij het Lectoraat Chronisch Zieken.

 • Symposium Eerstelijnsrechtshulp 2025

  26-06-2018 Exterieur Padualaan 101

  Op 26 juni 2018 organiseert het Lectoraat Toegang tot het Recht van de Hogeschool Utrecht i.s.m. de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland, de Raad voor Rechtsbijstand en Sociaal Werk Nederland (de Sociale Raadslieden) een symposium over hoe de ‘eerstelijnsrechtshulp’ er uit moet komen te zien om duurzaam de toegang tot het recht voor alle burgers te kunnen garanderen.

 • Jaarcongres Insiders of outsiders? De voor- en nadelen van interne en externe mediation

  09-10-2018 Een man en vrouw zitten op de bank, van elkaar weggedraaid

  De lectoraten Toegang tot het Recht en Werken in Justitieel Kader van Hogeschool Utrecht organiseert, samen met de Universiteit Utrecht en met de post-bacheloropleiding Mediation, het tiende Mediation Jaarcongres. Een dag voor (aankomend) mediators, maar ook professionals die bijvoorbeeld vanuit arbeids-, veiligheidskwesties of strafrechtzaken te maken hebben met mediation.

 • Internationale conferentie: UN-Convention proof Higher Education

  19-11-2018 Onderwijs professionals

  Expertisecentrum handicap + studie organiseert een internationale conferentie in samenwerking met de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht, in Utrecht op 19 en 20 november 2018.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten